Romanii ar cumpara vacanta in strainatate cu un an inainte, daca ar plati cu 50% mai putin

Joi, 02 Octombrie 2014, ora 12:35
1515 citiri
Romanii ar cumpara vacanta in strainatate cu un an inainte, daca ar plati cu 50% mai putin
www.perfecte.ro

Agentiile incep sa lanseze ofertele de vara pentru strainatate din octombrie, dupa ce au constatat ca tot mai multi romani vor sa cumpere pachete pentru litoral in Turcia sau Grecia inca din toamna, dar sa plateasca mai putin cu 50% decat daca le-ar cumpara inainte de plecare, potrivit Paralela 45.

"Din solicitarile primite la agentiile noastre am constatat ca numarul romanilor dispusi sa-si cumpere inca din octombrie un zbor charter pentru vara anului viitor intr-o destinatie din strainatate este de peste doua ori mai mare decat anul trecut. Cei care rezerva acum au inteles ca platesc pe vacanta de vara cu 10% mai putin decat daca ar achizitiona sejurul in ianuarie si cu 50% mai putin fata de cei care cumpara acelasi pachet in vara, inainte de plecare", a declarat agentiei MEDIAFAX Alin Burcea, proprietarul Paralela 45, una dintre cele mai mari agentii de turism din Romania, potrivit Mediafax.

El spune ca se ajunge astfel ca o saptamana de cazare all inclusive in vara la un hotel de cinci stele din Antalya, incluzand zborul cu avionul, sa poata fi cumparata in octombrie si cu 500 de euro.

"Paralela 45 este prima agentie din Romania care a lansat charterele anului 2015 la data de 1 octombrie 2014, prin programul Turbo Early Booking. Cei care cumpara prin acest program platesc 30% in momentul rezervarii, iar restul se achita inainte de plecare", a adaugat Burcea.

Acesta a afirmat ca in 2014, cele mai atractive destinatii de vara pentru romani au fost Grecia si Turcia, unde au plecat cu charterele 110.000, respectiv 80.000 de turisti. O alta destinatie preferata a fost Spania.

Burcea spune ca o alta tendinta este ca turistii sa plece din orase cat mai apropiate de cele in care locuiesc, motiv pentru care agentiile incearca sa extinda oferta de zboruri charter. In acelasi timp, si aeroporturile din provincie incep sa le ofere facilitati operatorilor de chartere, incercand sa-i atraga.

"Daca in urma cu 10 ani toate charterele plecau din Bucuresti, iar acum cinci ani zburau din Bucuresti, Cluj si Timisoara, am ajuns ca pentru anul viitor sa operam curse spre Antalya si din Bacau, Craiova, Satu Mare si chiar Chisinau", a mai spus proprietarul agentiei de turism.

Paralela 45 este una dintre cele mai mari agentii din Romania, alaturi de Perfect Tour, Christian Tour, Happy Tour si Eximtur, si a fost desemnata recent de revista Reader's Digest, pentru al saselea an consecutiv, ca cel mai cunoscut brand de turism din Romania.

Agentia a incheiat 2013 cu afaceri de 35 de milioane de euro, iar pentru anul in curs estimeaza vanzari de 40 de milioane de euro, cresterea fiind bazata pe suplimentarea numarului de curse charter si pe majorarea numarului de circuite externe la peste 100.

Paralela 45 a fost infiintata in anul 1990 si este detinuta de Alin Burcea.

#vacante vara strainatate, #agentii oferte vara vacanta , #Stiri Vacanta