Saptamana viitoare se deschide Targul de Craciun din Bucuresti

Marti, 21 Noiembrie 2017, ora 15:16
2017 citiri
Saptamana viitoare se deschide Targul de Craciun din Bucuresti
Foto: Arhiva/Facebook

Targul de Craciun din Bucuresti se va deschide pe 1 decembrie, in Piata Constitutiei, si va putea fi vizitat pana pe 27 decembrie, informeaza Primaria Capitalei.

Bradul de Craciun de la targ va avea 30 de metri inaltime si va fi decorat cu mii de beculete. Decorul targului va fi completat cu povestea Nasterii Domnului.

Targul va fi deschis zilnic, intre orele 10.00 - 22.00, iar vizitatorii vor avea de ales intre o zona gastronomica variata, cu produse specific romanesti, un targ de mestesuguri si produse traditionale, cu peste 100 de casute, spectacole de muzica si dans din folclorul romanesc, concerte, precum si activitati interactive pentru intreaga familie - un patinoar in aer liber, carusel, ateliere creative si Casa lui Mos Craciun.

Arta populara romaneasca poate fi descoperita la targ prin intermediul demonstratiilor sustinute de mestesugari si artisti plastici, care vor impartasi din secretele prelucrarii sticlei, lemnului sau realizarii decoratiunilor personalizate de Craciun. Potrivit organizatorilor, vizitatorii vor fi intampinati zilnic cu o varietate de produse: de la ornamente specifice Sarbatorilor de iarna, jucarii, accesorii, ii, costume populare, produse naturale de ingrijire, pana la produse si preparate realizate dupa retete traditionale romanesti - prajituri de casa, cozonaci, dulceturi, poale-n brau, placinte, sarmale, mamaliga, carnati, muraturi, vin fiert, zacusca, branzeturi.

Casa lui Mos Craciun poate fi vizitata incepand cu 1 decembrie pana in seara de Ajun, intre orele 11.00 - 13.00 si 17.00 - 22.00, cand copiii ii vor putea intalni pe spiridusii mosului - Pachetica, Prajiturica, Spiridusul Postas, Mesterul de jucarii si Povestitorul. Mos Craciun va sosi la targ pe 16 decembrie si ii va astepta pe copii in casuta sa pana pe 24 decembrie.

Donatii, la intrarea in Casa lui Mos Craciun

Scena de la Targul de Craciun va gazdui numeroase spectacole de muzica si dans.

Editia din acest an va reuni peste 1.000 de artisti, de la coruri prestigioase, orchestre, grupuri de colindatori, interpreti de muzica populara, cantareti folk, pana la trupe rock si pop, intre care Loredana, Smiley, Andra, Directia 5, Bere Gratis, Voltaj, Horia Brenciu, Paula Seling, Luminita Anghel, Marcel Pavel, Phoenix, Iris, Vita de Vie, Gheorghe Zamfir, Fuego, Stefan Hrusca, Ducu Bertzi, Orchestra Nationala "Valahia", Corul de Copii Radio, Orchestra "Mundi Colour".

In cadrul evenimentului va fi organizata si campania umanitara "Daruieste, fii ma ...citeste mai departe despre "Saptamana viitoare se deschide Targul de Craciun din Bucuresti" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Targ Craciun Bucuresti deschidere, #Targ Craciun Piata Constitutiei, #Targ Craciun concerte, #Craciun Capitala evenimente , #Stiri Vacanta