Se deschid oficial partiile de pe Valea Prahovei

Joi, 30 Noiembrie 2017, ora 07:36
1766 citiri
Se deschid oficial partiile de pe Valea Prahovei

Administratorii de domenii schiabile de pe Valea Prahovei deschid oficial, joi, 30 noiembrie, mai multe partii pe care stratul de zapada masoara pana la jumatate de metru.

La Sinaia si Azuga, preturile pentru telegondola si skipass sunt in acest sezon aceleasi ca in sezonul trecut, iar la Sinaia telegondola operata de Primarie, care urca in Valea Dorului, va avea prima cursa cu o ora mai devreme fata de iarna trecuta.

La Sinaia, statiunea cu cel mai vast domeniu schiabil de pe Valea Prahovei, se deschid cele mai multe dintre partiile de mare altitudine din Valea Dorului si Valea Soarelui, situate la 2000 de metri, in Masivul Bucegi.

Directorul SC Transport Urban Sinaia, care administreaza domeniul schiabil al statiunii, Maria Floricica, a declarat ca joi se deschid oficial cinci partii, respectiv Laptici 1 si 2, Valea Dorului 1 si 2 si Varianta. Acestea sunt acoperite cu un strat de zapada naturala si artificiala de jumatate de metru, iar conditiile pentru practicarea sporturilor de iarna sunt foarte bune.

Maria Floricica a declarat ca programul de functionare a telegondolei care urca pana la 2000 de metri altitudine in Bucegi si care apartine autoritatii locale va fi in acest sezon cu o ora mai lung fata de sezonul trecut. Astfel, telegondola functioneaza incepand cu ora 8:00 pana la ora 17:00 si nu de la ora 9:00, cum se intampla anii trecuti.

In ceea ce priveste costurile pentru transportul pe cablu la Sinaia, pretul skipass-ului si al unei calatorii cu telegondola sau telescaunul este acelasi ca anul trecut. Astfel, un skipass pentru o zi costa 145 de lei pentru un adult, 125 de lei pentru studenti si 100 de lei pentru copii.

O calatorie cu telegondola care urca in doua tronsoane pana la Cota 1400 si apoi pana la Cota 2000 din Bucegi costa 20 de lei pentru unul dintre cele doua tronsoane sau 35 de lei pentru ambele in cazul adultilor si 15 lei pentru un tronson sau 20 de lei pentru ambele tronsoane in cazul copiilor.

Pentru telescaunul din Valea Soarelui, pretul este de 22 de lei pentru adulti si 15 lei pentru copii, iar skiliftul de pe partia Noua, care deocamdata nu este practicabila, are tarif unic, de 5 lei.

Autoritatile locale au pregatit deschiderea oficiala a sezonului de schi la Sinaia in data de 16 decembrie, atunci cand au programat un spectacol la baza domeniului schiabil.

Monitorii, dar si copiii de la scolile de schi din statiune vor cobori pe partii cu faclii, dupa lasarea intunericului si, la fel ca si anii tre ...citeste mai departe despre "Se deschid oficial partiile de pe Valea Prahovei" pe Ziare.com

#partii deschis oficial, #partii deschise, #preturi partii , #Stiri Vacanta