Spectacol de lumini in Bucuresti la Spotlight 2017: un Fiat transformat in acvariu, Gardienii Timpului vor strajui Muzeul de Istorie

Luni, 17 Aprilie 2017, ora 12:01
3314 citiri
Spectacol de lumini in Bucuresti la Spotlight 2017: un Fiat transformat in acvariu, Gardienii Timpului vor strajui Muzeul de Istorie
Foto: Facebook Spotlight Festival

Monumentele de arhitectura de pe Calea Victoriei - Palatul CEC, Cercul Militar National, Biblioteca Centrala Universitara, Palatul Telefoanelor - vor fi puse in lumina de proiectoare cu lasere, un Fiat va fi transformat in acvariu luminos, "Gardienii Timpului", din Germania, vor strajui coloanele Muzeului National de Istorie, iar picturile lui Stefan Luchian vor fi piese centrale pe Grand Hotel du Boulevard, la Spotlight 2017, care se va desfasura la Bucuresti intre 20 si 23 aprilie.

Ansamblul "Monolith" din Cehia a sosit la Bucuresti si este compus din 3.300 de LED-uri si va fi inclus intre instalatiile din Festivalul International al Luminii - Spotlight.

"Creatia sosita din Cehia pentru Spotlight 2017 este realizata de echipa Hyperbinary si reprezinta un omagiu adus atmosferei urbane nocturne", potrivit organizatorilor. Obiectul principal al instalatiei absoarbe lumina inconjuratoare si o transforma intr-un show digital captivant.

Instalatia este compusa din peste 3.300 de LED-uri, ansamblul afisand intreg spectrul de culoare. Artistii au folosit una dintre cele mai noi tehnologii in domeniu. "Monolith" va fi amplasata pe strada Lipscani, nr.19, vizavi de magazinul Victoria.

Palatul Telefoanelor, un labirint de fantome si monstri

O alta proiectie Spotlight 2017 este "Laser Pacman", o reinterpretare a clasicului joc Pacman, care a fascinat milioane de oameni de-a lungul ultimelor doua decenii.

Fatada faimosului Palat al Telefoanelor va deveni astfel o suprafata de joc uriasa, reconstruind intocmai dinamismul bine-cunoscut de arcade in care Pac Man alearga fara oprire intr-un labirint cu scopul de a manca diferite forme colorate, incercand in acelasi timp sa nu fie prins de fantome/ monstri.

"Laser Pacman" este realizat de Tom Brandus si va fi proiectat pe cladirea Palatului Telefoanelor, de pe Calea Victoriei.

La editia 2017 a festivalului Spotlight, Grand Hotel du Boulevard este pus in valoare prin arta si lumina, de Art Safari Bucuresti. Cladirea care dateaza din 1871 gazduieste la parter reproduceri ale picturilor lui Stefan Luchian. Ele vor fi luminate din spate, dupa procedeul casetelor luminoase, vor incanta printr-un efect vizual spectaculos.

Nivelurile superioare ale cladirii atrag atentia de la departare, datorita siluetelor multicolore ale ferestrelor. Fiecare geam, acoperit cu un material translucid si iluminat dinamic, da o noua personalitate cladirii de secol XIX.

Video mapping pe Cercul Militar

Mindscape Stud ...citeste mai departe despre "Spectacol de lumini in Bucuresti la Spotlight 2017: un Fiat transformat in acvariu, Gardienii Timpului vor strajui Muzeul de Istorie" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Spotlight Festival Bucuresti, #Spotlight Festival 2017 Calea Victoriei , #Stiri Vacanta