Succes in SUA. Premii importante pentru doua filme romanesti

Sambata, 22 Octombrie 2016, ora 11:35
1132 citiri
Succes in SUA. Premii importante pentru doua filme romanesti
Foto: Facebook/ Chicago International Film Festival

"Sieranevada", pelicula regizata de Cristi Puiu, a castigat, vineri seara, doua premii la Festivalul de Film de la Chicago, Gold Hugo pentru cel mai bun film si Silver Hugo pentru cel mai bun regizor, iar "Bacalaureat" a primit distinctii pentru scenariu si rol principal.

Adrian Titieni a castigat premiul Silver Hugo pentru rolul principal din lungmetrajul "Bacalaureat" de Cristian Mungiu. Acelasi premiu a revenit si actritei Rebecca Hall pentru rolul din filmul american "Christine", in regia lui Antonio Campos, scrie Chicago Sun - Times.

Regizorul Cristian Mungiu a castigat Silver Plaque pentru cel mai bun scenariu cu "Bacalaureat". Kacper Fertacz a primit Silver Plaque pentru cea mai buna imagine cu "The Last Family".

Premiul special al juriului a fost acordat filmului Iranian "The Salesman", in regia lui Asghar Farhadi, cineast premiat cu Oscar si Globul de Aur.

Regizorul rus Andrei Konchalovsky a primit de la directorul Michael Kutza, cel care a infiintat festivalul, ...citeste mai departe despre "Succes in SUA. Premii importante pentru doua filme romanesti" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Sieranevada premiu festival Chicago, #Mungiu Bacalaureat film Chicago , #Stiri Vacanta