Topul celor mai inedite experiente intr-o calatorie de business sau de relaxare in Madrid

Luni, 06 Februarie 2017, ora 16:00
5277 citiri
Topul celor mai inedite experiente intr-o calatorie de business sau de relaxare in Madrid
Foto: Shutterstock.com

Madrid e o capitala cosmopolita si dinamica unde poti avea parte de cele mai extravagante si inedite experiente. Daca iti rezervi bilete de avion spre Madrid in lunile urmatoare poti vizita doua dintre cele mai importante muzee de arta din Europa, Muzeul Prado si Muzeul Thyssen-Bornemisza, care sarbatoreste 25 de ani de la separarea de Prado, si care gazduieste doua expozitii de exceptie.

Sau ai putea deveni somelier, pentru ca in Spania, si in Madrid in mod particular, poti degusta unele dintre cele mai bune vinuri spaniole.

Daca te atrage gastronomia, atunci te specializezi in noua bucatarie spaniola sau in preparate traditionale pe care le poti degusta in cel mai vechi restaurant din lume.

Daca nu trebuie sa zbori spre Madrid in interes de afaceri, s-ar putea sa iti doresti sa vizitezi capitala Spaniei doar pentru relaxare si cumparaturi ori ca sa participi la festivaluri sau ca sa te bucuri de o minivacanta in orasul de pe malul raului Tagus.

Nu e deloc greu sa gasesti motive si argumente care sa te convinga sa treci Madridul pe lista oraselor in care iti doresti sa ajungi in 2017. Iata cateva dintre ele!

Cum si cand sa ajungi in Madrid

Secolul XXI a venit cu o revolutie importanta pentru Romania, zboruri spre zeci de destinatii din Europa. Astazi e mai usor ca oricand sa ajungi cat ai clipi in cele mai importante orase din lume. Madrid nu face exceptie de la regula.

Din Romania, ai suficiente zboruri spre Madrid. Daca locuiesti in Provincie si nu ai timp de un drum in plus spre Bucuresti, poti verifica ofertele pentru bilete de avion spre Madrid din Cluj-Napoca, Timisoara, Iasi, Sibiu sau Targu Mures.

Din capitala, ai zboruri zilnice Bucuresti-Madrid. De ajuns in capitala Spaniei e foarte usor. Dupa ce ajungi, incepe aventura.

Corida pe arena Las Ventas, cea mai mare arena din lume

Peste tot in lume, traditiile sunt din ce in ce mai atent studiate, iar unele dintre ele criticate. Acesta e si cazul luptelor cu tauri, dar daca nu te regasesti intre cei care le critica, ai putea sa ai parte de o experienta unica pe cea mai mare arena de tauri din lume, la Las Ventas.

Se spune ca pe Las Ventas ajung cei mai puternici tauri si cei mai buni matadori din lume. Succesul nu e usor de atins de nicio parte, dar spectacolul e incredibil, chiar daca uneori poate parea prea violent sau sangeros.

Daca iti rezervi bilete de avion spre Madrid din martie pana in octombrie si prinzi o zi de weekend in Madrid, poti sa mergi la o lupta cu tauri pe arena Las Ventas.

Aceasta dureaza, in medie, doua ore, si are trei acte: in primul act taurul e provocat de banderilleri, ulterior intra in arena matadorul care il provoaca folosind celebra pelerina rosie, iar in final intra picadorul, cel care ataca taurul cu sulite.

De la sfarsitul lunii martie si inceputul lunii aprilie se tin coride in fiecare zi pe Las Ventas, timp de 3 saptamani. Daca te intereseaza sa vezi un spectacol in timpul Festivalului iti recomand sa iti rezervi biletul din timp, pentru ca acestea se vand cu cateva zile sau saptamani inainte.

Treci pe la Sobrino de Botin, cel mai vechi restaurant din lume

Fie ca zbori spre Madrid intr-un sejur de relaxare sau in interes de serviciu, sunt cateva experiente unice pe care le poti avea in capitala Spaniei. Pe lista celor mai tentante seri pe care le poti avea in Madrid ai putea nota o cina la cel mai vechi restaurant din lume, deschis in 1725.

Pare aproape imposibil ca un restaurant sa reziste atat de mult, dar aceasta e povestea adevarata a restaurantului deschis de un bucatar francez, Jean Botin, in urma cu mai bine de 300 de ani. Astazi, restaurantul e pe jumatate muzeu si e condus de Antonio Gonzales. Se spune ca Goya ar fi lucrat la Sobrin de Botin ca spalator de vase.

Restaurantul are trei incaperi separate unde poti servi masa, o crama si un meniu cu traditie care ii atrage pe cei mai curiosi si pofticiosi dintre turisti. Printre cele mai populare feluri de mancare amintim purcelul de lapte cu cartofi la cuptor (conchinillo) si friptura de miel (majoritatea felurilor de carne se servesc cu cartofi), carnatii negri, dar si preparate din peste si fructe de mare, creveti gratinati si calamari sau scoici in sos de ceapa cu piure de rosii pregatite intr-un sos de vin alb. Un fel principal cu o sticla mica de vin te ajunge in jur de 40 de euro.

Degustare de vinuri la Madrid sau in satele din apropiere

Orice ai face in timpul zilei la Madrid, cel mai frumos mod de a incheia o zi cu multe intalniri de afaceri sau drumuri prin oras e intr-un restaurant, degustand cateva soiuri din vinurile de Rioja, Montsant sau Ribera del Duero.

Spre deosebire de Franta, unde vinurile se fac dupa aceleasi retete vechi de sute de ani, in Spania traditia se imbina cu inovatia, iar producatorii din regiunea Rioja si nu numai incearca sa scoata vinuri cu textura si arome inedite.

Daca in urma cu 50 de ani mai nimeni nu aprecia vinurile spaniole, astazi vinurile din Rioja sunt printre cele mai apreciate din lume.

Poti degusta cateva soiuri de vinuri chiar in Madrid la Casa Gonzalez sau Donde Sanchez, din Piata Anton Martin sau la Garcia de la Navarra. Pentru o experienta inedita in afara orasului ai putea sa te inscrii intr-un tur al podgoriilor de vita de vie din apropierea Madridului, care include si degustari.

Chinchon e unul dintre cele mai vizitate sate din apropierea capitalei. O degustare de vinuri la doua crame, care include si pranzul porneste de la 100 de euro. Afla mai multe detalii aici.

Participa la un spectacol de flamenco, la Corral de la Moreria

In categoria experientelor unice pe care le poti avea intr-un city break la Madrid se numara si o seara petrecuta la Corral de la Moreria, cel mai apreciat club de flamenco din lume.

Spectacolul de flamenco de la Corral a fost urmarit de regi, actori celebri si scriitori, fiecare dintre acestia fiind fascinati de ritmurile chitarelor si de dansul plin de maiestrie al dansatorilor de flamenco.

New York Times a inclus localul in topul celor 100 de locuri pe care ar trebui sa le vezi inainte sa mori. Experienta merita cu siguranta chiar daca nu esti un fan al muzicii flamenco.

Dupa ce ai rezolvat cu biletele de avion si stii perioada in care vei calatori la Madrid, poti intra si pe site-ul oficial al clubului Corral de la Moreria ca sa iti rezervi o masa.

Poti alege un pachet care include cina si participarea la un spectacol de flamenco sau doar spectacolul si consumatia, desi consumatia nu e inclusa in rezervare.

Pentru o rezervare pentru o singura persoana trebuie sa platesti aproximativ 50 de euro. Cina si bauturile se platesc separat.

Treci pe la Prado, Muzeul Thyssen-Bornemisza si Regina Sofia

Cu totii am auzit de Louvre, dar mai putini dintre noi stim de Muzeul Prado, un muzeu construit chiar dupa modelul muzeului parizian.

Anual, prin fata statuii lui Velazquez trec aproximativ 2 milioane de oameni care merg sa vada capodoperele pictorilor spanioli si nu numai.

Printre cele mai importante opere de arta pe care le-ai putea vedea la Prado se numara Gradina Deliciilor de Bosch, Las Meninas de Velazquez, dar si alte colectii rare de Goya si Raphael.

Dupa ce ai terminat de vizitat Muzeul Prado e suficient sa treci strada ca sa ajungi la Muzeul Tyssen-Bornemisza unde poti admira, cu precadere, artisti ai secolului XX, dar si pictori renascentisti si pictori flamanzi ca Durer sau Van Eyck sau artisti impresionisti francezi precum Renoir sau Monet.

In vara, la Muzeul Thyssen-Bornemisza va fi o expozitie temporara dedicata artistilor Renasterii venetiene. Iar daca mai rezisti sa intri si in al treilea muzeu, poti vizita si Muzeu de arta moderna Regina Sofia care se afla in apropierea celor doua.

Daca ii rezervi bilete de avion in perioada aprilie-septembrie spre Madrid, s-ar putea sa vrei sa treci pe la Muzeul Sofia, unde o sa fie expuse cele mai importante picturi de Picasso, aduse din intreaga lume.

Last minute in Madrid

Daca mai ai timp de petrecut in Madrid, ai putea sa mergi la cumparaturi pentru doua sau trei ore, inainte sa te imbarci in avionul spre Bucuresti.

Poate o sa vrei sa cumperi un vin de Rioja sau sa te plimbi prin magazinele din districtul Salamanca, cunoscut pentru brandurile de lux. Din Salamanca poti cumpara cele mai luxoase cadouri pentru cei de acasa.

In mod cert, la finalul calatoriei o sa te simti invaluit in aerul cosmopolit, boem si extravagant din capitala Spaniei, care in ultimii ani a devenit o destinatie city break tot mai vanata de turistii din intreaga lume.

Motivele nu sunt putine, asa cum ai putut sa iti dai seama pana acum, iar lista experientelor de neuitat la Madrid poate continua la nesfarsit.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#vacanta Madrid, #city break Madrid , #Stiri Vacanta