Vrei sa te plimbi cu mocanita sau drezina prin inima Romaniei? Iata ce-i de facut

Luni, 27 Aprilie 2015, ora 16:11
2121 citiri
Vrei sa te plimbi cu mocanita sau drezina prin inima Romaniei? Iata ce-i de facut
Foto: Facebook / Asociatia Prietenii Mocanitei

Mocanita de pe Valea Hartibaciului, de langa Sibiu, se pregateste sa plimbe din nou turistii care vor sa admire frumusetile acestor locuri incarcate de istorie din mijlocul Romaniei, exact ca acum 100 de ani, imbarcati intr-un tren cu aburi.

Voluntarii din Asociatia Prietenii Mocanitei s-au apucat de treaba si vor sa restaureze pana la sfarsitul verii sina ingusta de cale ferata dintre Cornatel si Hosman, pentru a putea sa-i plimbe apoi pe turistii cu batranul tren cu abur.

"Desi in prezent circulam pe acest tronson cu drezinele noastre, pentru a suporta greutatea unui tren va trebui sa inlocuim cateva sute de traverse putrezite, sa completam elementele lipsa de prindere a sinelor, sa reconditionam doua poduri, sa dezgropam o trecere la nivel asfaltata si sa completam terasamentul cu piatra sparta", sustin voluntarii pe pagina dedicata Mocanitei in comunitatea crestemidei.ro, o platforma dedicata strangerii de fonduri pentru astfel de initiative (crowdfunding - ...citeste mai departe despre "Vrei sa te plimbi cu mocanita sau drezina prin inima Romaniei? Iata ce-i de facut" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Mocanita Sibiu Hartibaci, #tren abur Sibiu, #Mocanita Hosman voluntari, #drezina cale ferata Sibiu , #Stiri Vacanta