Porneste intr-o vacanta extrema, in 2014: Venezuela

Vineri, 03 Ianuarie 2014, ora 00:00
2458 citiri
Porneste intr-o vacanta extrema, in 2014: Venezuela
Foto: correodelorinoco.gob.ve

O vacanta extrema, in adevaratul sens al cuvantului, trebuie sa aiba ca destinatie Venezuela. Acolo se afla cea mai mare cascada din lume, cel mai ingust canion din lume, locuinte de chirpici dar si recife de corali pe care le poti explora in liniste.

Vacanta incepe cu o vizita la Laguna Mucubaji , unul dintre cele mai mari lacuri glaciare din statul Merida. "Ea se continua cu trekking sau cu o plimbare calare catre Laguna Neagra", spune Radu Vatcu, aplinist si fondator al agentiei de turism Extreme Travel, care iti propune aceasta excursie.

Distractia continua cu o vizita la Angel Falls, cea mai mare cascada din lume, exxplica Vatcu, "cu o cadere de 939 de metri".

Citeste si Porneste intr-o vacanta extrema, in 2014: Noua Zeelanda.

Printre activitati se va mai numara si o excursie de o zi la Kavak Canyon, unul dintre cele mai inguste canioane din lume. Sub indrumarea localnicilor vei ajunge la cascada ascunsa ce poarta acelasi nume: Cavac.

Cu aceasta ocazie vei putea o comunitate de indieni ce locuiesc acolo: indigenii Pemon, ce traiesc in locuine de chirpici si paie, neschimbate de mii de ani.

Daca iti doresti mai multe senzatii tari, poti porni intr-o excursie cu canoea motorizata pana la Sapo Falls pentru a inota in spatele cascadei.

"Un zbor prin Caracas ne va duce la Arhipelagul Los Roques alcatuit din peste 365 insule aflate la aproximativ 100 de kilometri in largul coastelor de nord ale Venezuelei", sustine Radu Vatcu.

Citeste si Porneste intr-o vacanta extrema, in 2014: Uganda.

Aici trebuie sa ajungi, daca iti place sa inoti si te fascineaza lumea subacvatica!

Apele sunt calde, limpezi si pline de corali colorati si pesti exotici. Fiind un Parc National, scufundarile sunt extrem de bine monitorizate de autoritati. Astfel, vei avea ocazia sa te bucuri in intimitate de privelisti de pana la 35 de metri in jurul tau de ape neatinse.

"La zidul de corali de la Cayo Sal, aveti posibilitatea sa luati o pauza in interiorul unei caverne de 30 de metri si sa admirati zeci de mii de pesti care inoata printre castelele de corali", sustine Radu Vatcu.

Daca te-am convins sa incerci ceva nou anul acesta, trebuie sa stii ca vacanta in Venezuela propusa de Extreme Travel dureaza 14 zile si costa 3.500 de euro de persoana.

#vacanta Venezuela, #vacanta extrema, #Radu Vatcu Extreme Travel , #Top luxury