Vacanta la Bangkok: Viziteaza orasul turistic numarul unu din lume, in acest an

Sambata, 01 Iunie 2013, ora 00:00
3886 citiri
Vacanta la Bangkok: Viziteaza orasul turistic numarul unu din lume, in acest an
Foto: bangkokhotelscom

Vacanta in Bangkok este cea mai buna alegere in 2013, potrivit clasamentului anual Flobal Destination Cities Index, realizat la initiativa MasterCard. Daca nu ti-ai facut planuri inca, merita sa te gandesti putin la palatele aurii, pietele plutitoare dar si nenumaratele zone speciale pentru "shopping" sau masajul facut de elefanti, te sfatuiesc tour-operatorii.

"Pachetele interesante de Thailanda cuprind doua-trei zile alocate vizitarii Bangkok-ului si restul vacantei, la plaja, in insule. Cea mai interesanta combinatie este sa 'sari' din insula in insula: doua-trei nopti Phi Phi, Phuket, Phangan, de exemplu. Transferurile se fac cu iahturi sau cu avionul, in functie de distante", au declarat oficialii operatorului de turism Perfect Tour, pentru Business24.

Potrivit Bangkok Asia Travel, principalele lucruri pe care trebuie sa le faci si sa le vezi aici sunt: Royal Grand Palace si Emerald Buddha Temple, Golden Buddha, realizat din 5,5 tone de aur, templul Wat Pho, templul Wat Arun, piata de flori, turul Canalului Noil pentru a vedea orasul vechi, templul de Marmura, dar si sa iei masa la un restaurant local si sa mergi la cumparaturi.

Foto: tripomatic.com

Cum iti petreci vacanta in Bangkok

Pentru o excursie de trei zile in orice sezon TripAdvisor te sfatuieste sa vezi cate trei obiective pe zi: In prima zi Grand Palace, complexul construit in 1782 ce contine un Buddha de smarald. Apoi te sfatuieste sa vezi templul Wat Pho care gazduieste cea mai mare reprezentare inclinata a lui Buddha care dateaza din secolul 14. La sfarsitul zilei poti ajunge in cartierul Khao San Road, locul perfect daca vrei sa te relaxezi intr-o zona plina de viata, cu baruri si terase.

Foto: globeimages.net

A doua zi incepe in forta la Siam Square, o zona pe care TripAdvisor o numeste un fel de "Mecca" al pasionatilor de cumparaturi. Trebuie sa iti rezervi ceva timp si pentru Siam Paragon, dar si pentru Ma Boon Khrong Center, doua complexuri imense cu restaurante, magazine, cinema si tot ce ti-ai putea imagina.

In ultima zi poti porni in cautare de chilipiruri in Chatuchack Weekend Market, iar pasionatii de lupte pot vedea meciuri de Muay Thai autentic in fiecare joi, vineri si sambata la Lumpinee Boxing Stadium. Nu in ultimul rand, nu poti rata Sky Bar-ul din Bangkok, la etajul 63 al Domului de la State Tower.

Foto: hansdewaelee.com

Exista si operatori care iti pun la dispozitie excursii de cate jumatate o de zi, o zi intreaga sau chiar de noapte.

Intr-o jumatate de zi poti face un tur al orasului, vizitand templele sau poti alege o croaziera in Bangkok.

Daca vrei sa faci excursii care dureaza o zi intreaga poti vizita pietele plutitoare, ferma de crocodili si poti participa la spectacolele cu elefanti sau poti participa la activitatile specifice zonei, inclusiv gatit, sau poti vizita cea mai mare gradina zoologica in aer liber si parcul marin intr-un safari inedit.

Noaptea poti lua cina pe vapor, poti participa la spectacole de cabaret sau la meciuri de "Thai boxing".

Foto: foodformybellyblogspot.com

Daca esti un gurmand de fel, poti apela si la excursiile "Food Tour". Operatorii iti ofera pachete precum Central Thailand Rice & Spice Trail, Historic Bangrak Food Tour sau Yaowarat Night Foodie Walk.

Cand este cel mai potrivit moment sa mergi in Bangkok

Potrivit Organizatiei Mondiale de Meteorologie, Bangkok este unu dinre cele mai calduroase orase din lume, scrie WikiTravel. Situat la doar 14 grade-nord de Ecuator, Bangkok este insorit in orice moment al anului, avand temperaturi ce depasesc 30 de grade.

Foto: flickr.com

Cel mai potrivit sezon pentru o vacanta aici este sezonul "rece", intre noiembrie si februarie, cand temperaturile variaza in jurul valorii de 30 de grade si se racoreste pana la 20 de grade in timpul noptii.

Intre luna martie si aprilie este sezonul cald, cand temperatura variaza in jurul valorii de 35 de grade, dar cresc pana la 40 de grade uneori.

Intre mai si octombrie este sezonul ploios, cu ploi abundente in lunile septembrie si octombrie.

Unde te cazezi in Bangkok

Foto: kempinski.com

Daca vrei o cazare de cinci stele, Perfect Tour iti recomanda Hotel Siam Kempinski, un hotel aflat la 25 de minute distanta de aeroportul Don Muang. Aici ai inclusiv servicii de babysitting, dar si business centre. Pretul pentru o camera este de 102 euro pe noapte, de persoana, cu mic dejun inclus.

In cazul in care esti in cautarea unei cazari de patru stele, o varianta recomandata de operator este Swissotel Nai Lert Park. Aici vei plati 40 de euro de persoana pe noapte, cu mic dejun inclus.

Pentru zilele in care alegi sa te relaxezi la soare si sa faci snorkeling, poti alege hotelul Koh Naka Yai din Insula Phuket. Cazarea in aceasta "tropical pool villa" costa 180 de euro pe noapte, cu micul dejun inclus.

"Un zbor dus/intors Bucuresti-Bangkok in luna iunie porneste de la circa 770 euro (economy), dar poate urca la peste 2500 euro la First Class", completeaza reprezentantii tour-operatorului roman.

#vacanta Bangkok, #oras turistic numarul 1 2013, #ce faci in Bangkok , #Top luxury