Vacanta pentru degustari de vin, la palat: Bordeaux sau Toscana, ce alegi?

Sambata, 20 Octombrie 2012, ora 00:00
5607 citiri
Vacanta pentru degustari de vin, la palat: Bordeaux sau Toscana, ce alegi?

Urmatoarea vacanta in Bordeaux sau Toscana poate fi un prilej perfect sa te relaxezi si sa te bucuri de aromele un vin delicios. Imagineaza-ti cum ar fi sa admiri podgoriile de la balconul apartamentului tau regal, situat intr-un castel luxos si confortabil.

Una dintre cele mai frumoase regiuni din Franta este Bordeaux, renumita pentru peisajele deosebite, dar si pentru viiile generoase, care fac un vin rosu extrem de apreciat la nivel mondial.

Le Relais de Margaux si Chateau Grattequina sunt doua variante de cazare mai mult decat interesante.

Primul este situat in centrul orasului, dar totusi inconjurat de verdeata. Curtea imita foarte bine grandinile unui castel medieval, iar decorul de lux al camerelor te va ajuta sa te simti ca un nobil, spun oficialii Perfect Tour.

Hotel Relais de Margaux

Al doilea hotel, Chateau Grattequina, se apropie cel mai mult de imaginea unui castel. Oaspetii de la Chateau Grattequina pot savura mancaruri si vinuri regionale, care pot fi servit in camera proprie sau pe terasa cu vedere la raul Garonne.

Pictures of Chateau Grattequina, Blanquefort
Fotografie a hotelului Chateau Grattequina preluata de la TripAdvisor.

De asemenea, hotelul poate organiza excursii de degustari de vinuri in regiune. O excursie de o zi cu degustare de vinuri si vizita in unul din castelurile Soutard, Clos Fourtet sau Ferrand incepe de la 95 euro de persoana.

Pretul pentru o saptamana de cazare in Bordeaux variaza intre 400 si 6.000 de euro. In tarif sunt incluse mesele, dar nu si transportul. Costul acestuia variaza, in functie de perioada in care vrei sa vizitezi, intre 400 si 700 de euro.

La sfarsitul lunii octombrie si inceputul lunii noiembrie transportul te va costa incepand cu 526 euro de persoana. Ai de ales intre doua companii aeriene: KLM sau Alitalia. Fiecare hotel are propriile tarife, cand vine vorba de excursiile pentru gustare de vin, dar pretul minim incepe de la 36 de euro de persoana, pentru o excursie de jumatate de zi.

Festivalul Vinului Nou, din Franta, organizat mereu la sfarsitul lunii octombrie, este doar un alt pretext pentru a vizita statul francez si pentru a descoperi savuroasele vinuri.

Top trei vinuri din Bordeaux

In topul vinurilor din Franta, potrivit unui top intocmit de descopera.ro, se afla Chateau Clinet Pomerol Double Magnum, din 1989. Gustul dulceag, cu inflorescente de prune, cirese si mure, este unul cu adevarat special si justifica din plin pretul de 1800 de euro, pentru o sticla.

Pe urmatoarea pozitie se afla Chateau d'Yquem Sauternes, din 1993, un vin auriu, cu o savoare deosebita, care iti va incanta papilele gustative, cu arome de ananas, martipan, miere si caramel. O sticla costa 350 de euro.

Lafite Rotschild Pauillac, din 1996, a fost remarca de Robert Parker, un oenolog renumit. Se pare ca el a fost cucerit de licoarea rubinie, cu note de menta si coacaze negre.

Degustare de vin in Italia

Florenta, cel mai frumos oras din Toscana, regiunea centrala a Italiei este prima destinatie recomandata de Lonelyplanet si Tripadvisor in topul celor mai bune locuri pentru degustat vinuri speciale.

Palazzo Vecchietti

In Florenta te poti caza la Palazzo Vecchietti, unul dintre cele mai somptuoase locuri de cazare din regiune. Tariful pentru un sejur de sapte nopti incepe de la 3.000 de euro, pentru o camera. Incaperile sunt spatioase, mobilate cu piese din lemn masiv, unele chiar cu semineu. Poti alege camera "Leonardo da Vinci" sau pe cea a lui "Lorenzo Magnificul".

Hotel Magna Feroni

Daca ai prefera, mai degraba, un castel din secolul al XIX-lea, va trebui sa te cazezi la All-Suites Palazzo Magnani Feroni. Aici vei plati cel putin 1.800 de euro pentru o camera. Mocheta visinie, de inspiratie regala, mobilierul din lemn de esenta tare si lenjeriile de pat din matase fina sunt doar cateva dintre caracteristicile acestui Palat.

Reprezentantii Perfect Tour spun ca transportul pana in Florenta te va costa minim 223 de euro, cu firma Alitalia. Excursiile optionale pentru degustari de vin incep de la 47 de euro de persoana.

Top trei vinuri din Florenta

Chianti Classico Riserva este un vin robust, imbatranit in butoaie de stejar si are un gust foarte intens si placut de lemn dulce si fructe de padure. Pretul unei sticle incepe de la 30 de euro, conform travelblog.

Un alt vin pe care trebuie sa il incerci in Florenta este Brunello di Montalcino, un vin foarte puternic, cu o aroma in care se simt note de cirese, condimentele si tutun.

Pretul sau variaza intre 45 si 200 de euro, in functie de anul productiei.

Barolo Riserva Monprivato Ca d'Morissio, din 2004, un vin tanar, cu un gust delicat, cu note de trandafiri, zmeura si menta iti va desavarsi desertul. O sticla costa aproximativ 500 de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#vacanta Bordeaux, #vacanta lux, #vacanta degustare vin, #vacanta Florenta , #Top luxury