Acasa la Mos Craciun - minunile turistice ale Laponiei

Miercuri, 24 Decembrie 2014, ora 00:00
6974 citiri
Acasa la Mos Craciun - minunile turistice ale Laponiei
Foto: LuxExpose

O vacanta in Laponia este cu adevarat o vizita in casa lui Mos Craciun. Sejurul tau in imparatia nordului ascunde insa si alte comori de neuitat, care iti vor vraji sufletul.

Taram definit de vesnicele paduri inzapezite, lacuri inghetate si infinita intindere a tundrei, Laponia ramane un loc plin de magie, care atrage turisti din toate colturile lumii.

Iata si care sunt atuurile acestei destinatii feerice, asa cum sunt ele infatisate in revista Lux Expose.

Cursele de sanii cu reni

Pentru laponi, renii sunt animalele de tractiune perfecte in tinutul arctic, iar unde sunt sanii trase de reni exista, bineinteles, si o competitie.

Farmecul calatoriei intr-o sanie trasa de reni nu are nimic de-a face cu viteza, in schimb peisajul magic al padurilor pline de zapada isi exercita din plin farmecul asupra ta.

Poti opta sa conduci tu sania, urmand liderul caravanei, sau poti cere ajutorul unui localnic. In ambele cazuri, confortul oferit de blana calduroasa in care vei fi invelit este asigurat pe toata durata calatoriei.

Aurora Boreala

Spectacolul magic al luminilor Nordului este o amintire menita sa dureze o viata intreaga.

Inscrie-te intr-un safari arctic, pentru a te bucura de claritatea cerului si de mirajul creat de aparitia Aurorei Boreale.

Fenomenul poate fi surprins in anumite nopti pe intreaga durata a iernii, intre noiembrie si aprilie.

Traseele organizate pentru aventurierii care vor sa surprinda luminile Nordului in mediul lor natural includ nopti petrecute in igluuri cu tavan din sticla sau in cabanele traditionale din lemn ale laponilor.

Satul lui Mos Craciun

Exploatand interesul vesticilor pentru Santa Klaus, finlandezii din Rovaniemi au construit un adevarat parc tematic dedicat simpaticului si darnicului batranel.

In Rovaniemi vei gasi satul lui Mos Craciun, unde elfii trudesc din greu la fabricarea jucariilor, iar Mosul ii supravegheaza din grota sa de basm.

In interiorul grotei lui Mos Craciun te vei simti ca un personaj de poveste: culoarele sunt iluminate feeric, la tot pasul gasesti magazine cu suveniruri si bunatati, iar din loc in loc esti poftit sa participi la workshop-urile dedicate sarbatorii.

Excursie pe marea inghetata

Programeaza-ti din timp o plimbare cu vehiculele pe perna de aer peste calota de gheata care acopera golful Bothian, in timpul iernii.

Poti explora in deplina siguranta taramul incremenit sub forma unui camp de gheata si sa te bucuri de uluitoarele imagini ale focilor si vulturilor de mare care impanzesc acest loc.

Plecarile se programeaza din zona suedeza a Laponiei, iar traseul se poate extinde pana in arhipelagul Lulea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#vacanta laponia, #satul lui mos craciun, #aurora boreala, #atractii turistice laponia , #Vacanta de lux