Craciun in safari sau templu budist? Ce vacante neobisnuite aleg romanii de Sarbatori

Sambata, 10 Decembrie 2011, ora 00:00
2951 citiri
Craciun in safari sau templu budist? Ce vacante neobisnuite aleg romanii de Sarbatori
Safari in Tanzania

Pentru cei mai multi dintre noi, vacanta de Craciun si Revelion inseamna schi in muntii Austriei sau o plimbare ca in povesti prin centrul Vienei. Exista insa si variante mai putin obisnuite. Astfel, multi dintre romani aleg sa-si petreaca Sarbatorile in safari prin Tanzania sau intr-un templu budist din Thailanda.

Adeptii vacantelor neobisnuite in perioada Craciunului si a Revelionului sunt, de obicei, oamenii care muncesc foarte mult si pentru care aceasta escapada este unica din an.

"Persoanele care se indreapta catre astfel de vacante sunt foarte ocupate, au un nivel al veniturilor peste medie si simt nevoia de a-si petrece sarbatorile intr-un loc deosebit", a declarat pentru Business 24 Adriana Cristoiu, reprezentantul Accent Travel & Events, una dintre cele mai mari agentii de turism din Romania.

Acestia pleaca cu gandul de a se relaxa si a-si incarca bateriile pentru atunci cand se intorc la stresantele activitati cotidiene.

"Nu in ultimul rand, sunt importante si amintirile si experientele avute intr-o tara cu o civilizatie foarte diferita de cea de la noi", adauga Cristoiu.

Revelion alaturi de calugarii budisti

Cea mai neobisnuita vacanta pe care Accent Travel a vandut-o pentru Revelionul 2012 are ca destinatie Koh Samui, Thailanda. Pentru 11 nopti de cazare intr-un hotel de 5 stele situat pe plaja, un cuplu plateste 20.000 de euro.

Ajunsi aici, turistii au la dispozitie mai multe variante de excursii, ce pot fi achizitionate din tara sau la fata locului. Astfel, pot face o plimbare cu catamaranul (un soi de barca locala) sau pot patrunde in tainele budismului in unul dintre ashramurile ridicate de calugari.

Pot merge la o plimbare calare pe elefant, pot inchiria un iaht sau pot merge in tururi organizate pentru pescuit.

De Craciun in safari

"Vacantele achizitionate de clientii nostri pentru perioada sarbatorilor arata cat mai pestrit", spune si Cristina Barsan, sales manager in cadrul agentiei Perfect Tour. "Am vandut de la vacante de tip sportiv in Austria, pana la safari in Tanzania si relaxare in Zanzibar".

Spre exemplu, vacanta din Tanzania costa 32.000 de euro pentru un grup de opt persoane. Atentie, insa! Acest mod de relaxare este recomandat oamenilor activi, iubitori de natura si cunoscatori ale tehnicilor de baza de supravietuire.

Nu veti apuca sa va dati bine jos din avion in aeroportul din Kilimanjaro, ca va veti si trezi pusi in fata unui drum de munte de aproximativ patru ore pana la o tabara aflata la peste 2.700 de metri inaltime.

Aceasta este doar incalzirea, deoarece a doua zi veti urca peste sase ore, iar abia in cea de-a treia zi va veti putea aclimatiza. Acela este si momentul in care veti putea urca pana la celebrul Turn de Lava, aflat la peste 4.500 de metri altitudine.

Insa eforturile dumneavoastra nu vor ramane neraspalite. Veti simti ca traiti intens, iar peisajele extraordinare va vor lua rasuflarea. Dar poate cel mai important, animalele pe care le veti admira in rezervatia naturala din jurul masivului va vor ramane imprimate in memorie pentru totdeauna.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#vacanta craciun, #vacanta revelion, #oferte revelion, #safari tanzania, #templu budist , #Vacanta de lux