Descopera Asia intr-un singur oras: Kuala Lumpur

Sambata, 26 Ianuarie 2013, ora 00:00
5637 citiri
Descopera Asia intr-un singur oras: Kuala Lumpur

Daca vrei sa descoperi Asia, Kuala Lumpur poate fi destinata vacantei tale din 2013. Vei ramane, insa, impresionat de remarcabila diversitate culturala de aici: localnicii autohtoni, chinezii, indienii si cei din coloniile britanice au contribuit la transformarea Kuala Lumpur din jungla in oras, lasand fiecare cate o amprenta specifica asupra sa.

Malaezia se promoveaza prin sloganul "Truly Asia", iar capitala Kuala Lumpur defineste cel mai bine acest motto. Kuala Lumpur este pe fiecare centimetru patrat un oras asiatic al contrastelor, in care templele istorice si moscheele stau zid in zid cu cladirile zgarie-nori si malluri imense, scrie Lonley Planet.

Restaurantele, mallurile si viata de noapte dunt cateva dintre atractiile principale ale Kuala Lumpur, denumita de localnici KL, insa vizita ta nu trebuie sa se opreasca aici. Exista o sumedenie de parcuri si monumente in jurul capitalei, locuri ce pot face obiectivul unei calatorii de scurta durata, in vacanta ta.

Foto: cibmp.org

Lista atractiilor turistice strict pentru Kuala Lumpur nu este foarte mare: In afara de Petronas Twin Towers (n.r. Turnurile Gemene), adevarata bucurie ramane in a te plimba la intamplare, sa admiri, sa faci cumparaturi si sa gusti din mancarurile specifice zonei, scrie WikiTravel.

KL gazduieste o varietate de obiective arhitecturale, in schimb. Cele mai vechi cladiri ridicate de colonialistii britanici se afla in centrul orasului si includ fostele birouri ale Secretariatului Colonial (acum cladirea Sultan Abdul Samad) in piata Merdeka dar si vechea gara din Kuala Lumpur. Pe aceste cladiri vei vedea imbinari din arhitectura britanica, dar si din cea din zona de nord a Africii.

Moscheea nationala, Masjid Negara (1965), a fost ridicata ca un omagiu adus ambitiilor pentru independenta Malaeziei.

In centru vei gasi faimoasele strazi inguste ale cartierului comercial Chinatown, unde vei gasi multe restaurante cu specific chinezesc dar si magazine de suveniruri.

Foto: aroundtheworldwithatwoyearold.com

Temperaturile in Kuala Lumpur sunt destul de ridicate, la fel si umiditatea, de aceea ar trebui sa ai in plan o "pauza" de racorire in mallurile sau restaurantele care au aer conditionat.

Ce e de facut in Kuala Lumpur

Daca vrei sa ai parte de activitate culturala in vacanta ta, poti merge la o piesa jucata la Teatrul National Istana Budaya, la KL Performance Arts Centre - in nord - sau la Filarmonica Kuala Lumpur din Turnurile Gemene. Printre cele mai mari muzee se numara si Muzeul National, unde vei putea parcurge istoria regiunii, dar si Muzeul de Arte Islamice.

Desigur, aici vei intalni o multime de saloane de infrumusetare, SPA-uri si masaje reflexo-terapeutice.

Kuala Lumpur are, de asemenea, si o multime de parcuri tematice si in oras si in imprejurimi. Cel mai faimos parc este Sunway Lagoon, aflat in orasul vecin Subang Jaya. Aici vei gasi un parc acvatic imens, un parc pentru activitati extreme, un parc special pentru cei care vor sa traga o sperietura "sora cu moartea", dar si o gradina zoologica cu pui, pentru copii.

Foto: venueforliving.com

Vei face aproximativ 40 de minute in conditii de trafic normal, din centrul orasului pana la parcul Sunway Lagoon.

Vei gasi aici si cateva rezervatii naturale, printre care si rezervatia forestiera FRIM si Bukit Nanas. Exista si un parc in care s-a pastrat habitatul natural pentru majoritatea speciilor de pasari din Asia. Un alt obiectiv pe care nu trebuie sa il ratezi este Aquaria KLCC, un acvariu cu 5.000 de specii de pesti tropicali.

O alta activitate destul de intalnita aici este admirarea privelistilor de la ultimele etaje ale zgarie-norilor. Vei gasi o multime de cladiri cu geamuri mari de sticla, insa cea mai reusita priveliste ti-o ofera KL Tower si Turnurile Gemene. Cu toate acestea, KL Tower are preturi mai accesibile si o vedere mult mai buna, scrie WikiTravel.

Foto: trekearth.com

Mergi la cumparaturi in Kuala Lumpur

Shoppingul in Kuala Lumpur este una dintre cele mai mari placeri pentru turisti. Doar in acest oras vei gasi 66 de malluri.

Suria KLCC este, spre exemplu, cea mai cautata locatie pentru shopping, un factor important fiind amplasamentul sau langa Turnurile Gemene Petronas. Exista si un cartier dedicat cumparaturilor exclusiviste: Bukit Bintang in "Golden Triangle", care se aseamana cu zona Ginza din Tokyo, Fifth Avenue din New York, sau Orchard Road din Singapore.

Foto: flashpackatforty.com

Serveste o cina "cu staif"

Mancarea specifica din Malaezia este recunoscuta pentru gustul sau spectaculos, ceea ce face din Kuala Lumpur un loc excelent in care sa iei cina, intrucat vei gasi bucatarii specifice fiecarui colt din tara si din imprejurimi. Majoritatea restaurantelor inchid in jurul orei 10, dar seara poate continua mai departe, in barurile din centru.

"Golden Triangle", "Bangsar and Midvalley" sau "Heritage Row" sunt cateva locuri in care poti lua o cina mai extravaganta.

Unde te cazezi in Kuala Lumpur?

Daca alegi sa iti faci vacanta in Malaezia, Business24 te sfatuieste sa fii atent la alertele emise de Ministerul Afacerilor Externe (MAE). Pe site-ul oficial al institutiei vei gasi indicatii cu privire la zonele si intervalele in care trebuie sa fii mai atent, in deplasarea ta.

Foto: ritzcarlton.com

Perfect Tour iti recomanda sa te cazezi la Hotelul Ritz-Carlton, situat in Golden Triangle, in centrul metropolei. Aici ai toate conditiile de a te bucura de o dupa-amiaza relaxanta in incinta hotelului: de la sala de fitness, spa, jacuzzi, piscina si dusurile exterioare, inconjurate de vegetatia luxurianta.

Tot aici vei avea parte de un tratament spa unic: Sensory Exploration, un tratament care iti activeaza toate cele cinci simturi.

Pretul unei camere Deluxe porneste de la 76 de euro de persoana pentru o noapte, in timp ce camera Grand Deluxe are un pret ce porneste de la 104 de euro de perosana pe noapte.

#vacanta Kuala Lumpur, #vacanta Malaezia, #destinatii vacanta 2013, #vacanta Asia , #Vacanta de lux