Dubai: Descopera farmecul opulentei orientale

Sambata, 13 Decembrie 2014, ora 00:00
5739 citiri
Dubai: Descopera farmecul opulentei orientale
Foto: Paralela45

O destinatie din ce in ce mai populara in randul romanilor, Dubai este locul unde se intalnesc superlativele. Paradis al turismului si al afacerilor, oras care nu seamana cu nimic altceva din lume si in care amestecul de culturi, traditii si modernism incanta pe toti cei care ajung acolo.

Paralela 45 va propune sejururi in Dubai, orasul-simbol al luxului oriental.

Dubai este unul dintre putinele orase ale lumii care a suferit o transformare si o evolutie rapida, iar in prezent este considerat poartea de trecere dintre Est si Vest si nucleul dinamic al Golfului Arabic. Casa a peste 2 milioane de oameni ce apartin a mai mult de 200 de nationalitati, Dubai este unul dintre cele mai cosmopolite orase din lume.

Orasul atrage turisti din intreaga lume, de aceea acolo veti gasi cele mai neasteptate traditii, cele mai diverse culturi, toate alaturi de obiceiurile si regulile specifice locului. Milioanele de oameni care zboara catre Dubai merg pentru cumparaturi, plaja si inspiratie orientala.

Insulele Palmier reprezinta cel mai mare arhipelag artificial din lume. Construit sub forma unui palmier, este o atractie faimoasa din Dubai ce ofera locuri deosebite pentru cazare. Palm Jumeirah face parte dintr-un proiect ce isi propune dezvoltarea turismului, care va deveni astfel principala sursa de venit.

Pe lista lucrurilor de facut in Dubai trebuie sa treceti neaparat shoppingul in marile centre comerciale. Nu, nu este un lucru superficial sau ciudat, iar cand veti ajunge acolo veti realiza si de ce. Mall of Emirates este unul dintre cele mai mari centre comerciale, adapostind chiar si o partie de ski. Foarte multi turisti aleg sa mearga in Dubai in perioada in care se desfasoara Dubai Shopping Festival.

Incepe in fiecare an in luna ianuarie si aduce, pe langa multitudinea de reduceri, concerte si spectacole, evenimente sportive si prezentari de moda. Recomandam Dubai Mall, dar si o serie de cumparaturi in Bazarul aflat in Deira pentru o experienta specific orientala.

Burj Khalifa este cea mai inalta cladire din lume si ofera o priveliste spectaculoasa asupra orasului, odata ce urcati cu liftul la etajul 124 in mai putin de un minut. Daca ati fi nevoiti sa urcati pe scari, ar dura 6 ore sa ajungeti pana la ultimul nivel.

Burj al-Arab este cunoscut drept singurul hotel de sapte stele din lume, clasificarea oficiala fiind insa de cinci stele deluxe. Ambele cladiri reprezinta partea moderna si luxurianta a orasului.

Fantanile dansatoare de la Dubai Mall pot fi admirate in fiecare seara la un interval de aproximativ 30 de minute si mai rar in timpul zilei.

Spectacolul oferit de acestea este multidimensional - muzica, lumina si apa lucreaza impreuna pentru o imagine dinamica si impresionanta.

Moscheea Jumeirah este una dintre putinele care accepta vizite din partea turistilor nemusulmani in anumite zile ale saptamanii. Este considerata cea mai frumoasa moschee din Dubai, fiind in acelasi timp un paradis racoros, departe de soarele puternic si zgomotul orasului.

Aici veti observa caracteristici ale arhitecturii orientale si veti putea vedea diferentele si modul in care se imbina acestea cu caracteristicile arhitecturii contemporane, moderne. In timpul vizitei trebuie sa purtati haine corespunzatoare si sa respectati cu strictete regulile de comportament propuse.

Muzeul Dubai este situat in fortareata Al Fahidi, aflata in mijlocul orasului. Colectiile sale bogate includ artefacte din istoria Emiratelor Arabe, dar si obiecte culese din intreaga lume. Harti, arme, intrumente muzicale, toate sunt exponate de prima clasa.

Statul la plaja nu este singura activitate pe care o puteti realiza in sejurul dumneavoastra in Dubai, parcul acvatic Waldi Wadi fiind alegerea ideala pentru o zi plina de energie. Este un parc construit pentru intreaga familie, acolo aflandu-se tobogane pe apa si piscine cu valuri artificiale pentru surf. Pentru o experienta interesanta, recomandam si o plimbare cu camila.

Este necesar sa cunoasteti obiceiurile si regulile de comportament ale localnicilor, musulmanii avand 5 perioade pe zi in care se roaga si tinand postul numit Ramadan. In Dubai nu se consuma carne de porc, iar alcoolul se serveste doar in cateva restaurante. Cuplurile nu au voie sa faca gesturi de afectiune in public.

Vestimentatia trebuie sa fie decenta, iar femeile trebuie sa poarte bluze care acopera umerii si decolteul si fuste lungi pana la genunchi.

Paralela 45 ofera sejururi in Dubai cu plecari in fiecare zi de sambata. Preturile pornesc de la 1220 de euro pentru doua persoane si difera in functie de perioada si hotelul ales. Sejurul include 7 nopti cazare cu mic dejun, transport cu avionul, taxe de aeroport, un bagaj de cala, dar si asistenta turistica in limba romana.

#vacanta dubai, #sejur Dubai, #pret sejur Dubai, #oferte sejur Dubai , #Vacanta de lux