Dubrovnik, Perla Adriaticii: Exploreaza o destinatie medievala de lux

Sambata, 19 Ianuarie 2013, ora 00:00
4054 citiri
Dubrovnik, Perla Adriaticii: Exploreaza o destinatie medievala de lux

Dubrovnik ar putea fi destinatia turistica perfecta pentru tine, daca iti doresti o vacanta linistita, pe malul marii, intr-un decor medieval, caracteristici care i-au adus statiunii croate supranumele de "Perla Adriaticii".

Business24 iti recomanda aceasta locatie pentru o vacanta relaxanta, dar incarcata de istorie.

Orasul pare incremenit in timp, datorita meterezelor inalte care impung cerul, inconjurate de zidurile medievale semete.

Arhitectura a ramas la fel, asa cum era intre secolelele al XIII-lea si al XVI-lea, iar turnul principal al castelului alb care rasare din apa ramane a ramas imortalizat pe multe brosuri turistice de prezentare a orasului.

Totusi, farmecul adevarat al atmosferei medievale care te va cuprinde cand ajungi in Dubrovnik nu poate fi redat de nicio ilustratie. In ciuda puternicului aspect de cetate fortificata de la jumatatea secolului trecut, Dubrovnik nu este strain de toate capriciile lumii moderne.

Terasele, barurile si restaurantele sunt aproape in permanenta pline, indiferent de sezon, semn ca orasul stie sa petreaca.

In plus, pe langa fortificatiile medievale ale orasului-port mai poti vedea Manastirea Franciscana, un complex arhitectural format din biserica, muzeu, galerie si o superba gradina, construita in secolul al XV-lea.

In interiorul acestui complex poti vedea cea mai veche farmacie din Europe, fondata in 1317.

La Catedrala din Dubrovnik, pe langa obiecte de cult si lucrari de arta, poti studia o Biblie din secolul al XI-lea, un obiect de cult unic in lume.

Cu siguranta nu trebuie sa ratezi Palatul Rectorului, finalizat la sfarsitul secolului al XV-lea, unde exista o impresionanta colectie de arta, dar si piese de mobilier de o frumusete aparte.

Un tur in Dubrovnik nu poate fi considerat complet fara o plimbare pe vechile metereze, un circuit de aproximativ 2 kilometri de suisuri si coborasuri, destul de solicitant.

In ceea ce priveste specialitatile culinare, sub nicio forma nu trebuie sa ratezi manistra (o delicioasa supa de legume) si buzara (languste servite in sos tomat).

Daca vrei sa simti pulsul vietii de noapte, poti alege dintre zecile de localuri, in functie de preferintele tale muzicale: Miraje este indicat pentru iubitorii de jazz, Talir este considerat clubul monden, in timp ce Roxy este destinatia favorita a fanilor genului rock.

Business24 iti recomanda sa te cazezi la Palatul Pucic, singurul hotel de lux din orasul vechi.

Il vei gasi usor, pentru ca in fata se afla statuia poetului Ivan Gundulic, unul dintre cei mai importanti poeti croati.

Pretul unei vacante de sapte nopti, la Pucic, porneste de la 4.300 de euro, pentru Senior Suite, in tarif fiind inclus si micul dejun.

#vacanta Dubrovnik Croatia, #cazare Croatia, #vacanta lux Dubrovnik , #Vacanta de lux