E momentul sa te gandesti la Revelion: Maldive, inima Oceanului Indian

Sambata, 26 Iulie 2014, ora 00:00
3854 citiri
E momentul sa te gandesti la Revelion: Maldive, inima Oceanului Indian

Nu te-ai gandit deja la vacanta de Revelion? Iti recomandam o destinatie exotica, pentru care inca mai poti beneficia de early booking.

Paralela 45 ne propune anul acesta Oceanul Indian, care si-a dorit o perla numai a sa, iar natura l-a inzestrat-o cu un intreg sirag: Maldive - locul in care trebuie sa mergi macar o data-n viata, pentru a te convinge ca el chiar exista si in realitate.

Cea mai frumoasa definitie a azuriului apelor, plaje cu un nisip ireal de fin si fierbinte, oaze ale Paradisului, presarate in atoluri invelite in corali inseamna Maldive. Este singurul loc de pe Pamant unde relaxarea este absoluta intr-o armonie perfecta cu decorul exotic si cu linistea oferita de aceste insule.

Suprafata totala a insulelor este de aproximativ 300 kilometri patrati, iar populatia numara putin peste 300.000 de locuitori, religia predominanta fiind cea musulmana. Capitala statului este Male, tot aici aflandu-se si aeroportul principal "Male International". De aici pornesc in toate directiile barci rapide si hidroavioane catre principalele atoluri.

Clima este una tropical-musonica, cu doua anotimpuri bine definite: cel uscat (se suprapune perioadei de iarna) si cel musonic (se suprapune pe lunile de vara). Perioada perfecta de vizitare este intre noiembrie si aprilie, apoi vine musonul, iunie fiind cea mai ploioasa luna.

In Maldive, insulele sunt "specializate" si exista insula palat presidential, insula picnic, insula aeroport, industriala, Paradise Island (insula sporturilor acvatice), Anantara Dhigu (cea mai de lux statiune) si multe altele.

In functie de activitatile acvatice (surfing, snorkeling, diving, pescuit) pe care le preferi poti alege si insula aferenta. Insulele mai mari pot fi galagioase, daca iti doresti relaxare le poti alege pe cele mai micute, cu mai putini turisti, pe care le poti parcurge de la un cap la altul in doar 20 de minute.

Combinatia culorilor paradisiace - verdele palmierilor, alaturi de albul nisipului care nu se incalzeste oricat de mult soare ar fi, precum si azurul apei - te teleporteaza intr-o atmosfera ce pare desprinsa din alta lume, unde doar relaxarea si buna dispozitie este prezenta, indiferent ce ganduri ascunse te-ar putea trage in lumea reala. Multi turisti povestesc la intoarcere cum toti cei de pe insula erau parca nascuti sa ii faca sa se simta asemenea unor regi alintati.

Maldive este un paradis pentru iubitorii de sporturi acvatice. Puteti practica Jet-ski nautic, windsurfing, surfing, snorkeling, navigare, parasailing sau sa va bucurati pe plaja de un meci de volei sau baschet. Puteti vizita Muzeul National sau sa va plimbati in Parcul Sultanului situat in apropiere de muzeu. Puteti vizita Miski Hukuru, cea mai veche moschee din Maldive. Pentru cumparaturi va recomandam sa mergeti la Bazarul Singapore.

Cele peste 70 de statiuni din Maldive satisfac toate gusturile, de la hoteluri de lux grandioase pana la locuri de cazare simple. Fiecare hotel si fiecare statiune are unicitatea sa, oferind propriile sale specialitati. Caracteristica cea mai interesanta a acestor statiuni este ca ele sunt practic niste bungalow-uri plutitoare peste apa de mare limpede, resorturile cu astfel de facilitati fiind si cele mai cautate. Paralela 45 propune trei hoteluri de 5 stele, pe diferite insule, fiecare cu specificul sau.

Atmostphere Kanifushi Maldives se afla in atolul Lhaviyani si are o dimensiune de 2 km lungime si 90 m latime. Complexul de 5 stele a fost inaugurat recent, in decembrie 2013. Este amplasat in mijlocul unei lagune cu nuante turcoaz, de-a lungul plajei cu nisip fin, inconjurat de vegetatie exotica.

Exista atat restaurant a la carte, cat si vegetarian. Turistii au la dispozitie pisicine, spa, muzica live si DJ in fiecare seara, biliard, windsurf, catamaran, snorkeling, wakeboard, teren de tenis, sala gym interioara si exterioara. Pretul incepe de la de 3.985 euro / persoana/pachet all inclusive.

Lily Beach Resort & Spa se afla in atolul Ari, pe insula Huvahendhoo. Aceasta are o lungime de 600 metri si o latime de 110 metri. Hotelul ofera combinatia perfecta pentru relaxare, distractie sau o escapada romantica, imbinand serviciile de cea mai buna calitate cu decorul natural de o frumusete rara.

Turistii au la dispozitie 2 restaurante, unul in aer liber amplasat pe plaja cu vedere la o laguna azurie. Pentru sport si fitness exista multiple variante puse la dispozitie de resort (biliard, volei, windsurf, snorkeling, teren de tenis, sala fitness), precum si un spa.

Lux Maldives se afla in sudul atolului Ari, pe insula Didhoofinolhu. Aceasta are o lungime de 2 km si o latime de 200 metri. Decorul este unul de exceptie, farmecul fiind dat de plajele impecabile, vegetatia exotica si laguna in care se poate face snorkeling de calitate.

Turistii beneficiaza de nu mai putin de 7 restaurante, 2 piscine, club de noapte, in aer liber, cinematograf in aer liber si biblioteca si centru spa. Resortul dispune si de camere "water villa", asa numitele bungalow-uri situate deasupra apei.

Pachetele includ transport charter Bucuresti - Male si retur, taxele de aeroport, 6 nopti cazare la hoteluri 5 stele, cu masa conform ofertei (mic dejun sau all inclusive in functie de hotel), cina festiva de Revelion, transferuri aeroport - hotel - aeroport cu hidroavionul si asistenta turistica.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#vacanta in Maldive, #oferte revelion, #oferte Maldive, #Revelion Maldive , #Vacanta de lux