Descopera insulele Azore, minunea portugheza din mijlocul Atlanticului

Sambata, 18 Februarie 2017, ora 00:00
6190 citiri
Descopera insulele Azore, minunea portugheza din mijlocul Atlanticului
Foto: Wikimedia

Cu putina inspiratie, concediul tau de vis de anul viitor te va duce direct in insulele Azore, arhipelaul portughez din mijlocul Atlanticului.

Cele noua insule vulcanice promit sa fie una dintre cele mai accesate destinatii pentru vacanta din 2017, dupa cum remarca Bloomberg, asa ca ar fi bine sa-ti rezervi din timp hotelul.

San Miguel, insula cea mai accesibila si cea mai cautata de catre turisti, se afla in grupul estic al arhipelagului si are destule atractii pentru a te tine captiv un intreg sejur.

Laguna Sete Cidades este considerata una dintre cele 7 minuni ale Portugaliei. Conul vulcanic si cararile sale bine trasate indeamna la drumetii, dar si la relaxare in ochiurile de apa, unele termale, altele minerale din Furnas sau Terra Nostra.

Aici poti degusta si o specialitate locala, cozido, un fel de mancare asemanator cu paella.

Ponta Delgada este principalul oras al insulei, dar asezarea nu are nimic din stilul rigid al unei municipalitati, ci dezvaluie din plin viata lejera dusa de localnici.

Arhitectura orasului este fermecatoare prin mixul de stiluri, iar o plimbare pe aleile si falezele din oras te vor pune fata in fata cu irezistibilele localuri tapas.

Pico este a doua insula pe care nu ar trebui a o ratezi in excursia ta din insulele ce mai sunt poreclite si "Irlanda Portugaliei".

Conul vulcanic care da si numele insulei poate fi escaladat intr-o zi, dar daca nu esti amator de drumetii lungi poti sa te retragi intr-o adega, pivnitele de vinuri impanzind aceasta micuta insula, care acum un secol si jumatate avea renumele unei imense podgorii.

Peisajul plin de verdeata este completat in mod surprinzator de o perspectiva asupra faunei marine atat de diverse incat cu greu iti va veni sa crezi ca te afli pe o insula cu un climat moderat atunci cand vei vedea in larg siruri de balene aflate intr-una din calatoriile lor transatlantice.

Hotelurile de pe insula San Miguel sunt elegante si au un design modern, asa ca poti rezerva linistit o camera la Hotel Azor sau Furnas Boutique Hotel, iar pe restul de 8 insule, micute vile de vacanta sunt disponibile pentru turisti.

Vacanta placuta!

#vacanta lux, #destinatii vacanta 2017, #vecanta Insulele Azore, #atractii turistice Insulele Azore , #Vacanta de lux