Incearca si ceva diferit: Cazare subacvatica, pe o insula plutitoare

Sambata, 23 Noiembrie 2013, ora 00:00
4918 citiri
Incearca si ceva diferit: Cazare subacvatica, pe o insula plutitoare
Foto: The Manta Resort

Credeai c-ai vazut tot ce-ti poate oferi un paradis tropical in materie de cazare? Uita de bungalourile lacustre cu podele de sticla sau de hotelurile de lux si rezerva-ti o camera in mijlocul oceanului, cu vedere... sub apa!

O companie suedeza, cu investitii in Zanzibar si in alte locuri de vis din Oceanul Indian, a reusit sa schimbe pentru totdeauna intelesul clasic al expresiei "sea view bedroom", oferind in premiera cazare pe o mica insula plutitoare, cu un dormitor subacvatic.

Desi aceasta locuinta inedita face parte dintr-un complex exclusivist din Zanzibar, numit Manta Resort, de pe insula Pemba (Insula Verde - n.red.), n-o vei gasi chiar acolo, ci plutind pe apele oceanului, intr-un recif de corali.

Structura plutitoare iti ofera o alternativa indita de cazare in complexul de lux. Aici te poti bronza cat vrei, pe terasa amenajata pe acoperis, apoi te poti relaxa si lua masa intr-un lounge plutitor, chiar la nivelul marii, totul culminand cu descoperirea dormitorului subacvatic, cu ferestre pe toate laturile, de unde poti admira frumusetile acestui paradis tropical ascunse sub valuri.

Apartamentul este ideal pentru pasionatii de snorkeling si scufundari, dar si pentru cei care vor sa se bucure de aceleasi privelisti submarine fara a se uda prea tare.

Dormitorul coboara pana la patru metri sub nivelul oceanului, iti ofera toate conditiile unui hotel de lux si este prevazut cu un sistem de iluminare subacvatic, ca sa ai ce privi pe ferestre si in toiul noptii.

Intreaga structura este ancorata de fundul marii, pentru siguranta, iar accesul se face doar cu barca, de la complexul de pe tarm, sau inot.

Ideea ii apartine artistului suedez Mikael Genberg, cel care a construit printre altele si o camera de hotel subacvatica intr-un lac din tara sa natala.

Cazarea in apartamentul plutitor costa 1.500 de dolari pe noapte, pentru doua persoane. Daca ti se pare prea mult sau preferi sa ai pamantul sub picioare, o poti privi ca pe-o activitate optionala, dupa ce te-ai cazat deja Manta Resort, pe tarm.

Sapte nopti aici, la all inclusive, costa de la 3.465 de dolari, pana pe 28 februarie 2014. Iar daca tot ai ajuns pana in Zanzibar, n-ai cum sa nu-ti adaugi macar o noapte de cazare in plus in dormitorul subacvatic.

In extrasezon, de la 1 martie 2014, pana la sfarsitul lui iunie, complexul de lux iti ofera preturi cu 20% mai mici la cazarea standard si un discount de 10% pentru apartamentul subacvatic.

Vezi chiar acum daca mai au camere disponibile!

#camera subacvatica hotel, #hotel subacvatic Zanzibar, #Manta Resort Zanzibar, #vacanta insula tropicala, #insula plutitoare Africa , #Vacanta de lux