Piata imobiliara se reinventeaza: Insulele, un sector infloritor si tot mai accesibil

Duminica, 01 Iulie 2012, ora 12:29
2553 citiri
Piata imobiliara se reinventeaza: Insulele, un sector infloritor si tot mai accesibil

Criza economica a pus la pamant sectorul imobiliar, atat in Europa, cat si in SUA. Insa scaderea preturilor pentru terenuri a dat nastere unor noi oportunitati: tranzactiile cu insule devin mult mai accesibile.

Persoanele care vor sa cumpere o insula pot face acest lucru in orice moment, avand la dispozitie o mare varietate de astfel de structuri la nivel global. Exista foarte multe insule, care pot fi situate in apropiere de orase importante sau la sute de mile de orice regiune locuita. Accesul se poate face fie cu avioane, fie numai cu canoe.

Brokerul Farhad Vladi spune ca a vandut mai mult de 2.000 de insule in 22 de tari incepand cu anul 1972. Compania sa, Vladi Private Islands, a vandut insule catre Johnny Depp, Diana Ross si Tony Curtis, potrivit Reuters.

Preturile acestor insule incep de la 500.000 de dolari pentru o insula de doi acri, spune Chris Krolow, CEO al companiei Private Islands Online, care precizeaza ca numarul insulelor prezentate pe site a crescut de la 10% la 15% din anul 2005, iar apelurile telefonice catre firma au avut o crestere constanta de 5%. Marea majoritate a insulelor puse la vanzare au preturi intre un milion de dolari si doua milioane de dolari.

Cumparatorii trebuie sa se orienteze si catre facilitatile si posibilitatile de dezvoltare ale insulei pe care vor sa o cumpere. Exista insule pe care nu se poate construi nimic, desi arata foarte bine, spune Chris Krolow.

Angela Profitt, organizator de nunti si evenimente din Tennessee, a cautat mai mult de un an o insula pentru a o folosi ca destinatie pentru nunti. Pana la urma, s-a orientat asupra insulei Eratap, cunoscuta si sub numele de Castaway, aflata in Vanuatu, un arhipeleag de 83 de insule din sud-vestul Oceanului Pacific, in estul Australiei. Pretul de cumparare al acestei insule este de 1,247 milioane de dolari.

Cei care vor sa cumpere o insula ar trebui sa tina cont de cateva lucruri:

1. Sa inchirieze insula inainte de a o cumpara, pentru a-si da seama de ceea ce ofera aceasta si daca e intr-adevar ceea ce isi doresc.

2. Sa stie diferenta dintre proprietatea funciara absoluta si teritoriul concesionat. Exista diverse legi care stipuleaza modalitatea in care cineva poate detine o insula. Proprietatea funciara absoluta inseamna ca insula respectiva este detinuta pentru totdeauna, in timp ce teritoriul concesionat se refera la faptul ca proprietarul poate sa ia in arenda proprietatea respectiva de la stat.

3. Sa nu presupuna ca pot construi tot ceea ce vor pe insula lor. Daca, de exemplu, cineva vrea sa construiasca pe insula o pista pentru avionul privat, va avea nevoie de niste autorizatii. Din acest motiv, o insula pe care au mai fost ridicate diverse obiective inainte reprezinta un bonus important, scutindu-l pe proprietar de niste investitii si procese birocratice.

4. Sa se gandeasca in primul rand la siguranta lor. Recesiunea globala a dus la scaderi importante ale preturilor unor insule, insa cumparatorii nu trebuie sa aiba in vedere numai acest aspect si sa nu se gandeasca numai la economisirea unor bani, ci si la siguranta lor. De exemplu, Fiji are peste 800 de insule vulcanice si de corali, fiind perceput ca un paradis din sudul Oceanului Pacific. In Republica Fiji au avut loc insa mai multe lovituri de stat, in 1987, 2000 si 2006.

5. Sa gaseasca o persoana care sa se ocupe de insula. Achizitionarea unei insule nu presupune ca proprietarul isi va petrece intregul an in acest loc, asa ca va avea nevoie de serviciile unei persoane care sa aiba grija de aceasta zona. Acest lucru implica alocarea a aproximativ 50.000 de dolari anual.

6. Sa nu afecteze ecosistemul insulei respective prin constructii care afecteaza mediul, expertii recomandand ridicarea caselor modulare in aceste zone.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#insule de vanzare, #cumparare insule, #sfaturi cumparare insule, #legislatie constructie insule , #Vacanta de lux