Vacanta in Elvetia: St. Moritz, locul pe care nu trebuie sa-l ratezi

Sambata, 08 Septembrie 2012, ora 00:00
6824 citiri
Vacanta in Elvetia: St. Moritz, locul pe care nu trebuie sa-l ratezi
Foto: paffbstatic.com

Vacanta ta in Elvetia trebuie sa fie, macar o data, si in Saint Moritz. Supranumita si metropola din Alpi, zona iti pune la dispozitie o multime de hoteluri de lux, SPA-uri si magazine "la inaltime", inconjurate de peisajul alpin unic, cu lacuri si munti impresionanti.

Pe langa sporturile traditionale, precum plimbarile pe munte si ski-ul iarna, aici poti naviga, poti face windsurfing, poti juca tenis si poti calari. In plus, St. Moritz are cinci terenuri de golf cu 60 de cupe, un adevarat Paradis, daca esti pasionat de golf.

St. Moritz ocupa locul trei in topul recomandarilor "de vizitat in Elvetia", potrivit Trip Advisor. Tot ei iti recomanda sa te duci la varfurile Diavolezza, Muottas Muargl si Mont Corvatsch, dar si sa faci un zbor cu elicopterul pentru a admira peisajul intr-un mod unic.

Business24 iti recomanda, de asemenea, o plimbare cu "The Glacier Express", un tren expres care face legatura intre cele doua complexuri mari din Alpi: St. Moritz si Zermat.

Calatoria cu Glacier Express dureaza sapte ore si jumatate, trecand in tot acest timp peste 291 de poduri, prin 91 de tunele, dar si peste cel mai inalt punct din alpi, numit Oberlap Pass, la 2.033 de metri altitudine. Linia ferata este una cu ecartament ingust, si in marea majoritate a calatoriei, trenul este sustinut de un sistem special, atat la urcarea pantelor abrupte, cat si la coborare, pentru controlul vitezei.

Foto: Berge-exclusiv.de

Pentru cazare in spiritul traditional elvetian, imbinat cu noile tendinte si servicii de cea mai inalta calitate, Business24 iti recomanda Kempinski Grand Hotel des Bains. Aici vei gasi, pe langa camere spectaculoase cu balcon si chiar terasa individuala, un Cazino privat, o clinica dentara apartinand hotelului, patru centre de tenis si doua de squash.

Daca inainte elvetienii si turistii jucau tenis chiar si iarna, pe zapada, acum loatia iti ofera patru sali de ultima generatie pentru tenis, de unde poti inchiria rachetele, mingiile si chiar un instructor de tenis. Terenul este acoperit cu o patura speciala alcatuita din granule, astfel incat incheieturile tale sa simta mai putin impactul cu solul in timpul jocului.

Hoteul se afla in apropiere de telecabina, dar si de cararile speciale pentru urcat pe munte sau pentru echitatie.

Foto: esentialguide.ch

Daca te hotarasti sa te cazezi aici, trebuie sa stii ca o camera Resort costa 193 de euro de persoana pe noapte, in timp ce una Grand Deluxe costa 231 de euro pe noapte, ambele cu mic dejun inclus.

Cum ajungi la St. Moritz?

Din Zurich la St. Moritz sunt 200 de kilometri, pe sosea. Poti alege varianta cu masina de inchiriat, dar si cu trenul sau cu avionul. Pentru avion, poti obtine mai multe informatii pe site-ul aeroportului Engadin.

Business24 impreuna cu oficialii Perfect Tour iti ofera cateva informatii pentru doua perioade diferite: in septembrie 2012 si ianuarie 2013.

Tarifele pentru luna septembrie 2012 sunt de 195 Euro de persoana, cu taxe de aeroport incluse, in limita locurilor disponibile si presupun un zbor cu Swiss International AirLines.

In 25 septembrie 2012, spre exemplu, decolarea se face de la de la Otopeni (06:40) si aterizarea la Zurich, (08:10). Planul tarifar a fost alcatuit cu intoarcere pe 4 octombrie, tot cu compania Swiss International AirLines. Plecarea se face la ora 20:35 din Zurich, avionul aterizand pe Otopeni la 32:50.

Foto: Skisolutions.com

In cazul in care vrei sa pleci in Elvetia la iarna, trebuie sa stii ca nu exista diferenta de preturi daca faci rezervarea in acest moment.

Biletul costa 195 de euro, cu plecare in 15 ianuarie si intoarcere in Romania pe 23 ianuarie 2013. Astfel, decolarea din 15 ianuarie are loc la ora 06:45 de pe aeroportul Otopeni, cu aterizare la Zurich la ora 08:15. La intoarcere, ora de plecare este 20:35, avionul ajungand in Romania la 23:55.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#vacanta elvetia, #destinatii vacanta Elvetia, #vacanta St Moritz Elvetia , #Vacanta de lux