Vacanta in Maroc: Schi in Muntii Atlas sau relaxare in "medina", ce alegi ?

Sambata, 15 Decembrie 2012, ora 00:00
6042 citiri
Vacanta in Maroc: Schi in Muntii Atlas sau relaxare in "medina", ce alegi ?

Marocul este o destinatie de vacanta ideala, in aceasta perioada, pentru ca se numara printre putinele locuri din lume unde poti vedea zapada, desert si mare, in aceeasi excursie.

Asadar, daca vrei sa schiezi iarna aceasta dar si sa te relaxezi la celebrele saune marocane sau sa admiri obiective din patrimoniul UNESCO, trebuie sa vizitezi Marocul, Tinutul Zeilor.

O vacanta in Maroc, o destinatie moderna, cu traditii antice, este un loc in care esti inconjurat de parfum de mirodenii orientale, marmura roz si muzica pentru cadane. Numele isi are originea in denumirea capitalei initiale, Marrakesh, care inseamna Tinutul Zeilor.

Cu siguranta ca te vei simti ca un zeu, pentru ca optiunile pe care le ai sunt, practic, nelimitate. Poti vedea plajele cu nisip alb sau negru, rasfatate de apele Mediteranei, te poti duce in Oukaimeden, in Muntii Atlas, pentru schi, iar daca vrei sa intri in atmosfera celor 1001 de Nopti, lasa-te pe mana specialistilor de la centrele de relaxare, pentru masaj, sauna si bai inmiresmate.

Business24 iti recomanda statiunea de lux Amanjena, organizata in asa fel incat sa raspunda si celor mai pretentioase cerinte. In primul rand, se afla la doar 15 minute de mers pe jos de piata centrala, "medina", deci nu vei pierde mult timp daca vrei sa explorezi cultura urbana.

In incinta complexului exista doua restaurante, unde vei putea savura preparate cu specific, precum tajinele sau tocanele de miel, un teren de tenis, ca sa te poti mentine in forma si o sala de gimnastica. In plus, te vei putea relaxa oricand la "hammam", baile traditionale orientale, cu aburi.

Statiunea Amanjena beneficiaza de o arhitectura traditionala, ce imita un palat de sultan, caracterizata de marmura in mai multe nuante de roz, minarete si turnulete, dar si fantani spectaculoase, chiar in interiorul apartamentelor luxoase.

Ai de ales intre mai multe tipuri de camere. Preturile incep de la 800 de euro/noapte, pentru o camera standard, numita Pavilion, si ajung pana la 2.550 de euro/noapte, in cazul unui veritabil penthouse, cu propria sa piscina si terasa spatioasa.

Personalul complexului turistic este gata oricand sa iti faca recomandari pentru excursii atat cu masina, cat si cu bicicleta, ambele putand fi inchiriate chiar de la hotel. Daca nu vrei sa mergi atat de departe, lasa-te sedus de agitatia si efervescenta centrului orasului, singurul perfect conservat din lume. Din acest motiv, a fost inclus in patrimoniul UNESCO.

In centru vei simti mai bine pulsul marocan si iti vei testa abilitatile de negociator, cand vei incerca sa cumperi produse precum condimente, bijuterii, haine din piele ori blanda din souk (magazin). Marocanii adora sa se targuiasca si, daca nu le raspunzi la joc, vor interpreta gestul tau ca pe o insulta.

#vacanta lux Maroc, #destinatii exotice, #vacanta iarna, #vacanta schi , #Vacanta de lux