Aventura extrema pe un taram mitic: Hraneste-ti adrenalina in Iordania

Sambata, 23 Mai 2015, ora 00:00
6656 citiri
Aventura extrema pe un taram mitic: Hraneste-ti adrenalina in Iordania
Foto: Cruising excursion

Situata in inima Orientului Mijlociu, Iordania este un adevarat taram fantastic in care aventura, traditiile culturale si mostenirea sa istorica se combina pentru a crea o experienta cu parfum unic pentru vizitatori.

Adauga o nota exotica pachetului tau de concediu descoperind aceasta tara prin prisma tuturor experientelor pe care ti le pot oferi Marea Rosie, desertul, misteriosul oras Petra si triburile nomade din zona, informeaza Luxpresso.

Parasutism

Sporturile extreme sunt atragatoare, iar in Iordania ai trei puncte spre care te poti indrepta pentru a gusta din senzatiile date de un salt cu parasuta de la 3.000 de metri.

Aman, Wadi Rum si Aqaba sunt cele trei orase unde vei gasi cluburi de parasutism care au program pentru turisti. Vei fi dotat cu echipament de protectie si vei beneficia de un instructor specializat.

In schimb, curajul trebuie sa ti-l aduci de acasa!

Sporturi acvatice

Daca inaltimile si salturile in gol nu sunt tocmai punctul tau forte, poti recurge la o distractie mult mai lejera si fara prea multa tensiu: sporturile acvatice.

Pe malul Marii Rosii, la Aqaba, vei gasi destule moduri in care sa-ti petreci ziua pe apa, fie ca acest lucru presupune parasailing-ul in care plutesti desupra apelor agatat de o parapanta, schiul nautic sau senzatiile tari date de goana intr-o barca de viteza.

Viziteaza portalul AqabaDivingSeaStar.com pentru a alege un sport acvatic care sa ti se potriveasca ca o manusa.

Windsurfing

Tot Marea Rosie este si locul unde iti poti testa talentele de navigator, folosind vantul pentru a pluti pe apa cu ajutorul unei placi cu vela.

Senzatiile sunt extraordinare, iar largul golfului Aqaba este locul ideal unde poti practica acest sport nautic. Pe site-ul PlanetWindsurfHolidays.com vei gasi informatii complete despre aceasta aventura.

Scufundari

Nu te limita insa doar la ceea ce vezi deasupra valurilor. Scufundarile in Marea Rosie reprezinta una dintre atractiile zonei.

Adancurile sunt populate de peste 1.200 de tipuri de pesti si 200 de specii de corali, ceea ce face ca o scufundare in apele marii sa devina un adevarat spectacol fantastic derulat in fata ochilor tai.

Portalul DiveAqaba.com iti va oferi si primele notiuni de scufundare de care trebuie sa tii cont in momentul in care pasesti in "Imparatia Tacerii".

Calatorie cu balonul

Zborurile cu balon cu nacela sunt la moda de ani buni. Din Capadochia pana in Australia, aceasta este o experienta la care ravneste orice turist.

Asa ca fii turist pana in maduva oaselor si lasa-te purtat intr-un zbor deasupra desertului si muntilor salbatici ai Iordaniei pentru a admira fie apusul, fie rasaritul soarelui in acest taram al mirajelor.

Royal Aero Sports Club of Jordan este locul pe care trebuie sa-l gasesti inainte de a te aventura in inaltul cerului. Pe site-ul clubului vei putea gasi informatii despre tarife si programul de zbor.

Safari pe camile

Calatoriile cu "corabiile desertului" fac parte din traditiile pe care iordanienii le pastreaza inca la loc de cinste. Aventureaza-te in saua unei camile, cu mersul ei leganat, pentru a te bucura din plin de splendoarea salbatica a desertului iordanian.

BeduinGuides.com este un site unde poti afla detalii despre traseele urmate de caravanele care transporta turisti si sa descoperi noi amanunte legate de viata triburilor arabe din desert.

Trekking

O calatorie in salbaticia arida a Iordaniei este o experienta care iti va ramane intiparita in memorie.

Peisajul magnific care se gaseste in jurul Wadi Rum este perfect pentru aventurierii care vor sa strabata la pas colinele salbatice din jurul oazei.

BeduinRoads.com este portalul care iti va dezvalui cele mai sigure trasee ale zonei.

Escalada

Se prea poate ca nisipul sa predomine in peisajul din Iordania, dar acest lucru nu inseamna ca nu vei gasi, rasarind din loc in loc, colturi semete de piatra.

Desertul din jurul orasului Wadi Rum este presarat cu aceste stanci golase si devine un excelent teren de joaca pentru pasionatii de escalada, oferind trasee cu diverse grade de dificultate.

Pentru detalii despre zonele in care poti practica acest sport extrem si echipamentul necesar viziteaza BeduinGuides.com

#concediu exotic Iordania, #sporturi extreme Iordania, #vacanta Iordania , #Vacante exotice