Bhutan, regatul secret pe care ar trebui sa-l vizitezi si tu (Video)

Sambata, 09 Ianuarie 2016, ora 00:00
5914 citiri
Bhutan, regatul secret pe care ar trebui sa-l vizitezi si tu (Video)
Foto: Wikimedia

Condimenteaza-ti experientele de calatorie cu una dintre cele mai exotice destinatii de pe harta lumii: Bhutan. Regatul asiatic de la poalele muntilor Himalaya reprezinta inca un tinut misterios pentru turisti, iar o vizita in regiunea estica a acestei tari te va convinge pe deplin de acest lucru.

In primul si in primul rand, Bhutan este ultimul regat budist ramas pe harta lumii. Principalul punct turistic este Valea Paro, unde numarul hotelurilor s-a triplat in ultimele doua decenii, dar experienta bhutaneza reala o vei trai in micile sate din estul tarii, potrivit National Geographic.

Indepartatul tinut al Bhutanului de est ramane foarte putin explorat de catre turistii ajunsi in regatul din sudul Asiei. Cu toate acestea, pitorestile asezari de aici vor reprezenta o surpriza neasteptata pentru tine.

Nu mai vorbim de faptul ca micile sate sunt adevarate comori pentru un explorator care colectioneaza suveniruri cu aer autentic. Satul Lhuntse este un loc de unde poti cumpara textile colorate in vibrantele culori ale portului traditional din Bhutan.

Foto: Wikimedia

Nu vei gasi multe hoteluri in aceasta regiune, dar locul acestora este luat de ospitalitatea localnicilor, curiosi si ei sa afle noutati despre lumea larga venite direct din gura unui calator occidental.

In plus, cazarea in resedinta unei familii bhutaneze iti ofera sansa de a degusta preparatele din bucataria locala care, apropo, este la fel de condimentata ca si cea mexicana.

Ema datshi este un bun exemplu al bucatariei bhutaneze, felul de mancare fiind preparat din orez rosu, ardei iuti si branza.

Poti combina o aventura turistica in Bhutan cu nevoile tale spirituale, iar pentru acest lucru cel mai bine este sa-ti programezi o excursie la inceput de primavara sau pe final de toamna, cand regatul celebreaza doua mari festivaluri religioase: Gomphu Kora si Monggar Tshechu.

Foto: Flickr/Arian Zwegers

Un concediu in Bhutan include neaparat angajarea unui ghid turistic local acreditat, care poate fi contactat prin intermediul operatorilor internationali de turism.

Variantele de cazare includ, cum spuneam, case ale localnicilor, casute rustice, hoteluri sau chiar locuri de campare pentru exploratorii care pornesc in excursii cu cortul.

Daca vrei sa-ti faci un bagaj impresionant de suveniruri pe care sa le imparti prietenilor, nu uita sa te opresti pentru cumparaturi in Lhuentse pentru esarfe tesute din matase naturala (kishuthara) sau in Khoma pentru kiras, rochiile traditionale din Bhutan.

Nu uita sa te opresti pentru o zi sau doua si in capital regatului, Thimphu, un oras aglomerat, in care nu exista niciun indicator de circulatie, iar traficul haotic este reglat doar cu ajutorul politistilor din intersectii.

Bhutan este si un tinut impanzit de temple si manastiri budiste. Atentie insa, nu in toate este permis fotografiatul sau filmatul, asa ca nu strica sa consulti ghidul inainte.

#vacanta exotica, #destinatii turistice Asia, #regatul budist Buthan, #suveniruri Bhutan , #Vacante exotice