Bora Bora, destinatia anului 2013: Ti-ai facut planuri pentru vacanta?

Sambata, 25 Mai 2013, ora 00:00
7421 citiri
Bora Bora, destinatia anului 2013: Ti-ai facut planuri pentru vacanta?
Foto: inaresort.com

Bora Bora, castigatoarea titlului "TripAdvisor - Destinatia anului 2013", te-ar putea ajuta sa te relaxezi in urmatoarea vacanta, asa cum ai visat intotdeauna. Insula este recunoscuta in intreaga lume pentru lagunele sale turcoaz, nisipurile fine si apusurile portocalii.

Business24 iti recomanda sa iti faci urmatoarea vacanta in Bora Bora, unde poti inota cu pestii tropicali, te poti scufunda in "Gradinile de corali" sau, pur si simplu, te poti plimba cu masina pentru a admira muntele -odata vulcanic- Otemanu.

In "Lagunariu" poti vedea cu sunt hraniti rechinii si poti, de asemenea, sa inoti cu broastele testoase. Nu uita de "Tupitipiti Point", zona speciala pentru scufundari, in care vei vedea corali mov si bureti de mare extrem de colorati, dar si o varietatea mare de pesti de mari dimensiuni care sunt atrasi, la randul lor, de aceasta zona.

Desigur, restaurantele franceze, dar si coctail-urile aromate savurate pe plaja, vor transforma vacanta ta intr-o experienta unica.

Cum ajungi in Bora Bora

Foto: free-picture.net

Bora Bora este o destinatie luxoasa, dar extrem de populara, in aceasi timp, asa ca merita drumul pana acolo, cel putin o data in viata.

Zborurile louw-cost aterizeaza la Bora Bora Airport, cunoscut si sub numele Motu Mute Airport, dupa zona in care este localizat.

Odata ce ai aterizat, tine cont ca poti accesa Internetul wireless doar daca platesti pentru acest serviciu. De la aeroport vei urca intr-un feribot ce te va duce pana la Vataipe, unde exista microbuze ce te pot duce pana la hotel.

Potrivit Expedia, daca vrei sa iti rezervi o vacanta intre 7 si 14 iunie, biletul dus-intors pentru o persoana poneste de la 9.882 de dolari si include sase escale: la Londra, Detroit, Los Angeles, Papeete, Raiatea si Maupiti.

Vrei sa te plimbi prin Bora Bora?

Foto: homedsgn.com

In Bora Bora nu exista foarte multe mijloace de transport in comun. Mai exact, ai un singur autobuz care traverseaza jumatate din insula si se intoarce in fiecare ora. Majoritatea complexurilor sunt insule separate de insula principala, insa proprietarii obisnuiesc sa iti puna la dispozitie o barca pentru a traversa portiunea de apa intre insula mare si cea mica, pe care se afla ei.

Principalele atractii din Bora Bora

Foto: gowithme.com

Faptul ca Bora Bora este situata intr-o laguna imensa iti permite sa faci diverse activitati, de la inot pana la snorkeling si scufundari. Nu poti rata "Lagunariul", unde te vei intalni fata-n fata cu vietatile apei intr-un mediu controlat, dar nici "Shark & Ray Snorkel Safari: o excursie prin care poti hrani rechinii si pisicile de mare in mediul lor natural.

Daca preferi aventurile, poti incerca activitati precum kiteboarding sau jet ski-ul, iar daca vrei sa stai mai mult pe uscat exista excursii cu Jeep-ul offroad sau echitatie, excursii pe munte si plimbari cu bicicleta.

Cum e vremea in Bora Bora

Foto: kiwicollection.com

Aici sunt doar doua sezoane: vara, intre noiembrie si martie, si iarna, care incepe in aprilie si tine pana in octombrie. Temperatura medie in timpul verii este de 30 de grade Celsius, iar in timpul iernii, temperatura medie este de 24 de grade Celsius.

Daca ai in plan sa calatoresti pana acolo in timpul verii, ar trebui sa te astepti la ploi tropicale si umiditate ridicata, desi, potrivit TriAdvisor, cel mai frumos in Bora Bora este la mijlocul lunii ianuarie. Cu toate acestea, cea mai potrivita vreme pentru vacanta e in timpul iernii, intrucat riscul de a se crea furtuni scade considerabil.

Intre iunie si august, insa, te poti confrunta cu rafale puternice de vant.

Unde te cazezi, in Bora Bora

Potrivit TripAdvisor, cele mai cautate hoteluri din Bora Bora sunt "Four Seasons", "St. Regis" si "InterContinental Thalasso-Spa".

Business24 iti recomanda Four Seasons Bora Bora, un hotel ce iti ofera privelisti impresionante pe malul oceanului, dar si un centru Spa cu vedere spre laguna inconjurata de palmieri unde te poti rasfata cu un masaj cu scoici calde.

Aici, potrivit Perfect Tour, un Bungalow te costa 410 euro de persoana pentru o noapte.

#vacanta Bora Bora, #destinatii vacanta 2013, #destinatia anului 2013, #Bora Bora vacanta , #Vacante exotice