City break in Grecia: Paros si Santorini, doua insule pline de magie

Vineri, 29 Iunie 2012, ora 19:45
6441 citiri
City break in Grecia: Paros si Santorini, doua insule pline de magie

Insulele din Grecia reprezinta obiective turistice speciale, unde vizitatorii au la dispozitie o gama larga de optiuni pentru petrecerea timpului. O vizita in insulele grecesti presupune si contactul autentic cu o civilizatie veche si complexa.

Desi Grecia se confrunta cu datorii, proteste de strada violente, iar pietele financiare mondiale se tem ca aceasta tara va iesi din zona euro, o vacanta in insulele Paros si Santorini este o alegere ideala, potrivit Reuters.

Zborul de la Atena la Paros dureaza doar 30 de minute. Dupa formalitatile de cazare, turistii pot merge pe jos de-a lungul falezei pe drumul catre Parikia, principalul port al insulei Paros, care este si capitala acesteia. Efectuarea acestui drum implica un contact direct nu numai cu alti turisti, ci si cu familiile din zona care obisnuiesc seara sa priveasca apusul deasupra Mediteranei.

Portul contine taverne care sezlonguri unde turistii se pot relaxa consumand diverse bauturi in lumina apusului fermecator. Persoanele care decid sa continue plimbarea pot vedea un castel venetian datand din secolul al XIII - lea, care are vedere catre port. Unele parti ale acestui castel provin din tempul stravechi care s-a aflat la un moment dat in acelasi loc.

Dupa o scurta plimbare se poate ajunge la Livadia, cea mai cunoscuta plaja din Parikia. Este locul ideal pentru a inota in Marea Mediterana si pentru a consuma diverse bauturi inainte de intoarcerea in centrul portului pentru servirea cinei.

Persoanele care vor sa cumpere diverse lucruri au la dispozitie stradutele din portul Parikia, unde preturile sunt mult mai scazute comparativ cu Atena si Santorini. In plus, aici se gasesc si produse cu specific local, fabricate de greci.

Mancarea ce se gaseste in tavernele din port include peste proaspat din apele din jurul Parikiei si diverse fruncte de mare. Persoanele care vor sa manance la un restaurant mai select pot merge la Levantis, unde se servesc feluri mediteraneene moderne, precum miel copt in frunze de vita de vie cu ierburi proaspete si branza feta, piure de fasole si sos de menta.

Persoanele romantice au la dispozitie barul Franca Scala si restaurantul situat pe Palea Agora, la nord de Levantis.

Barul Pebbles este recomandat iubitorilor de jazz, avand vedere catre port si muzica live pana tarziu. Pirate Bar, langa Franca Scala, are o varietate mai mare de muzica (jazz, blues sau clasica).

Mic dejunul in Paris include cafea greceasca, iaurt si fructe.

Paros are multe plaje la care se poate ajunge oras cu autobuzul sau cu o masina inchiriata. Vizitarea insulelor situate in jurul Paros se poate face intr-o zi, prin plecarea din micul sat de pescari Piso Livadi, aflat la 19 kilomeri de Parikia, la ora 9.30 dimineata. Seara, vasul se intoarce la ora 18.30.

Din Paros se poate ajunge pe insula Santorini cu feribotul, calatorai fiind de-a dreptul incantatoare. Cladirile vopsite in alb de pe insula Santorini ofera o privesliste magica, dand impresia unui munte acoperit de zapada.

Apusul in Santorini este lucrul cel mai deosebit pe aceasta insula. Vizitarea satelor care se intind din portul Fira catre sud reprezinta o alta atractie turistica pe aceasta insula. Firostefani, Imerovigli si Oia sunt numai cateva sate aflate pe acest traseu. Intre Fira si Imerovigli se afla o carare serpuitoare de-a lungul careia se gasesc mai multe restaurante.

Langa satul Imerovigli se afla restaurantul Blue Note, deasupra nivelului marii, in timp ce la Firosteafni poate fi testata mancarea de la taverna Akteon, cu mancare traditionala greceasca.

Pestele si fructele de mare din Santorini sunt foarte proaspete, fiind gatite chiar in acel moment.

In Santorini se gasesc plaje cu pamant vulcanic negru, precum Vlichada si Preivolos. Turistilor li se recomanda in special sa ia pranzul la taverna Dimitris, aflata in partea de nord a insulei Santorini, unde mesele sunt atat de aproape de apa incat turistii sunt stropiti de valuri.

#destinatii turistice Grecia, #insule Grecia, #Pros Grecia, #Santorini Grecia, #Grecia obiective turistice , #Vacante exotice