Descopera doua noi destinatii pentru vara 2015: Rimini si Costa Blanca

Sambata, 15 Noiembrie 2014, ora 00:00
5141 citiri
Descopera doua noi destinatii pentru vara 2015: Rimini si Costa Blanca
Foto: Paralela 45 / Costa Blanca

Vacanta de vara 2015 "impune" cateva schimbari in planurile tale. Renunta de data asta la Grecia si alege plaje exotice, nu foarte indepartate, precum Rimini sau Costa Blanca.

Cine nu vrea sa-si petreaca vara pe o plaja cu nisip fin, descoperind istoria unui loc incarcat de povesti si delectandu-se cu preparate culinare deosebite, specifice locului?

Ofertele sunt nenumarate, insa locurile cu adevarat speciale si complexe sunt la mare cautare.

Paralela 45 va propune doua destinatii nou lansate cu ocazia Targului de Turism ce are loc la Romexpo pana duminica: statiunile Rimini din Italia si Costa Blanca din Spania. Cele doua locatii ofera imbinarea ideala dintre istorie, cultura, gastronomie si privelisti care va lasa fara cuvinte.

Statiunea Rimini este situata pe coasta de est a Italiei si este considerata de mult timp drept cea mai atractiva statiune de litoral a Italiei. Orasul, cu fasia de nisip de-a lungul Marii Adriatice, ofera atractii atat pentru tinerii petrecareti, cat si pentru familiile care cauta relaxare.

Putem spune ca statiunea este impartita in doua sectiuni: partea istorica a orasului (situata la peste 1500m de tarm) si intinderea de la malul marii.

Centrul istoric al statiunii Rimini este practic un oras fortificat ce dateaza inca din timpurile romanilor. Doua atractii pe care trebuie sa le vizitati in Rimini sunt situate la capetele unei strazi ce trece chiar prin inima orasului.

Prima este Arcul lui Augustus, cea mai veche arcada romana din lume care a supravietuit, iar cea de-a doua atractie este Podul lui Tiberius, punte construita in perioadele de domnie a doi imparati: Augustus si Tiberius.

Un loc care nu trebuie ratat in sejurul din Rimini este Muzeul Orasului, un muzeu al artei si al arheologiei deopotriva. Pasionatii vor putea admira picturi, fresce, articole de ceramica, sculpturi ce apartin unor nume precum Giovanni Bellini, Simone Cantarini, Guido Cagnacci si multi altii.

Daca va atrage Rimini pentru plaja sa, aflati ca serviciile oferite pe malul marii sunt impecabile si au preturi accesibile. De asemenea, multe hoteluri sunt situate de-a lungul tarmului si ofera camere cu privelisti spectaculoase. In ceea ce priveste mancarea, recomandam sa incercati pizza, paste in combinatii neasteptate si, bineinteles, peste si fructe de mare. Trebuie sa gustati si faimoasele piadine, specifice locului.

Costa Blanca este cea de-a doua destinatie propusa de Paralela 45 - peste 200 km de coasta ce apartin provinciei Alicante din Spania. Vegetatie subtropicala, interior muntos si kilometri de plaja cu nisip fin, Costa Blanca este una dintre cele mai populare regiuni turistice din Spania. Aici gasim destinatii turistice interesante, printre care Alicante, Benidorm si Calpe.

Despre Benidorm putem mentiona faptul ca este considerat Manhattan-ul Spaniei, fiind o locatie ideala pentru cei care cauta distractie. Statiunea care nu doarme niciodata atrage turistii atat prin alaturarea divina a marii si a muntelui, dar si datorita zgarie-norilor de pe tarm. In Benidorm puteti intra in spiritul fiestelor spaniole, ziua va puteti distra in parcurile tematice, iar seara va puteti consuma energia in cluburi si in barurile de pe plaja.

In Costa Blanca se imbina armonios traditia si modernitatea. Gastronomia spaniola se bazeaza pe peste si fructe de mare, orez gatit in numeroase feluri si legume proaspete, acompaniate de vinuri locale sau sangria. Recomandam sa incercati olleta, felul de mancare specific zonei valenciene.

Noile chartere catre Rimini si Costa Blanca au preturi incepand de la 399 euro/persoana si includ 7 nopti de cazare si masa conform ofertei, transport cu avionul pe cursa directa catre Rimini sau Alicante, transfer de la aeroport la hotel si retur, cat si asistenta turistica locala. In plus, pe intreaga perioada a targului fiecarui tarif de lista i se adauga o reducere suplimentara de 7%.

#destinatie Rimini, #destinatie Costa Blanca, #vacanta vara 2015, #destinatii vara 2015 , #Vacante exotice