Descopera Etiopia, o destinatie inedita pentru vacanta de Paste!

Sambata, 28 Februarie 2015, ora 00:00
6806 citiri
Descopera Etiopia, o destinatie inedita pentru vacanta de Paste!
Foto: Aosta News 24

Etiopia este o tara ce a fost numita pentru multi ani un "imperiu ascuns", avand o istorie fascinanta, un mix de culturi uimitoare si peisaje de neuitat.

Paralela 45 va recomanda sa petreceti vacanta de Paste in Etiopia, intr-un circuit plin de noi descoperiri.

Etiopia este una dintre cele mai interesante destinatii crestine, insa pe care foarte putini oameni le viziteaza.

Cu prilejul sarbatorilor pascale, poate fi locul ideal de vacanta. Muntii inalti, apele de un albastru uimitor si savanele iti transmit o stare de libertate, fiind o oaza de liniste. Se spune ca acesta este locul originii omenirii.

Relieful acestei tari are ca punct de atractie Masivul Etiopian, format din podisuri cu roci vulcanice care ajung la altitudini de 4000 de metri, unul dintre cele mai cunoscute fiind Ras Dashen Terara. Din acest loc izvorasc si fluviile Nilul Albastru, Juba, Omo si raul Atbara.

Etiopia face parte din tarile care au un aspect diversificat cand vine vorba de relief, de la regiuni de desert, in zonele estice, la paduri tropicale care se intind in partea de nord si in partea de sud-vest.

Addis Abeba este capitala Etiopiei si este situata in centrul tarii, fiind traversata de trei rauri printre care Kebena, Kurtume si Akaki.

Este chiar punctul central care face legatura cu peste 80 de orase de pe intreg continentul, fiind cel mai mare oras al tarii. Cele mai importante puncte turistice sunt Muzeul National de Arheologie si Etnografie, Mausoleul lui Menelik si Catedrala Sfantul Gheorghe.

In apropierea capitalei se afla unul dintre cele mai pitoresti orase din Etiopia - Bahir Dar. Localizarea sa pe malul sudic al Lacului Tana, dar si bulevardele largi umbrite de palmieri si arbusti deosebiti fac din acest oras un loc pe care orice turist trebuie sa-l viziteze.

Triburile Oromo si Amhara, dar si satele in care locuiesc acestia ofera o imagine deosebita asupra traditiilor etiopiene, asupra stilului lor de arhitectura, de imbracaminte si de pieptanatura.

Lacul Tana este cel mai mare lac din Etiopia, iar pe insulele acestuia sunt construite numeroase biserici. Locul este unul incarcat de legende religioase, un loc invaluit in mister si cu o istorie bogata.

Biserica Ura Kidane Mihret este considerata cea mai frumoasa biserica din toata regiunea lacului, fiind construita pe peninsula Zeghe in secolul XIV.

Un alt loc important pentru istoria Etiopiei este orasul fortareata Gonder, fosta capitala a tarii. Orasul a fost unul infloritor timp de mai bine de 200 de ani, fiind situat la rascrucea a trei drumuri caravaniere importante.

Vestigiile care dateaza din acea vreme cuprind palate si castele construite in stilul Evului Mediu European, dar si biserici ortodoxe faimoase pentru picturile cu scene biblice. Acolo se afla Complexul Regal Fasil Ghebbi, Palatul Imparatului Fasilides, Castelul lui Mentewab si Biserica Debre Birhan Selassie.

Aceasta din urma este singura biserica ramasa in oras dupa invazia sudanezilor musulmani din anii 1880, iar una dintre cele mai cunoscute picturi ale sale intruchipeaza fetele celor 104 ingeri etiopieni.

Lalibela este un oras religios important, situat in regiunea Amhara. Multe locuri din oras poarta denumiri biblice, inclusiv raul Iordan care trece prin oras. Aici se afla nu mai putin de 11 biserici sculptate in stanca de culoare rosiatica, toate atribuite regelui Lalibela.

Bisericile impodobite cu fresce si sculpturi deosebite sunt declarate Patrimoniu Cultural UNESCO, fiind in acelasi timp principalul loc de pelerinaj cu ocazia Craciunului sarbatorit pe 7 ianuarie.

Etiopia este o tara care traieste in special din agricultura si de aceea se pune mare accent pe mancare. Exista un ritual al etiopienilor care tranforma luarea mesei intr-o adevarata experienta.

Ea incepe cu spalatul mainilor, in vase de cupru aduse la masa de gazda si apoi se spune o rugaciune. Mancarea este adusa in boluri emailate si rasturnata pe "injera", acel tip special de clatita.

Curand toata clatita este acoperita cu diverse tocane, oua fierte, sosuri, salate de iaurt, garnituri cu sosuri groase.

Paralela 45 ofera un circuit de Paste in Etiopia, la pretul de 1395 de euro.

Circuitul include transport cu avionul, 6 nopti de cazare (1 noapte in Addis Abeba, 2 nopti in Bahir Dar, 1 noapte in Gonder, 1 noapte in Lalibela, 1 noapte in Kombolcha), cina festiva de Paste si cina cu spectacol folcloric intr-un restaurant traditional din Addis Abeba.

D.R.

#vacanta paste, #vacanta Etiopia, #ce vizitezi in Etiopia , #Vacante exotice