Faci lista de vacante pentru 2012? Sunt evenimente pe care nu trebuie sa le ratezi

Sambata, 31 Decembrie 2011, ora 00:00
3368 citiri
Faci lista de vacante pentru 2012? Sunt evenimente pe care nu trebuie sa le ratezi
Cele mai importante locuri de vizitat

Nu ai nevoie de un motiv pentru a calatori, insa ar fi bine ca, in 2012, sa nu ratezi aniversarile, festivalurile si cele mai interesante destinatii de pe mapamond. Poti incepe lista de vacante pentru anul viitor cu urmatoarele evenimente.

Sarbatorirea centenarului expeditiei lui Scott la Polul Sud

Expeditia condusa de exploratorul britanic Robert Falcon Scott a ajuns la Polul Sud pe 17 ianuarie 1912, insa acestia stiau deja ca fusesera invinsi de echipa lui Amundsen, care ajunsese aici pe 14 decembrie 1911, relateaza Lonelyplanet.com.

Un secol mai tarziu, vara antarctica a anilor 2011-2012 este momentul ideal pentru vizitele pe continentul inghetat. Fanii lui Scott pot merge si la Cambridge, Anglia, unde se afla Muzeul Polar, parte a Institutului Scott de Cercetare Polara, sau la statuia acestuia din Piata Waterloo din Londra. Insa apogeul il pot atinge vizitand coliba acestuia de la Capul Evans din Insula Ross, Antarctica.

In plus, concertul prin care se va aniversa Centenarul Scott, la care va participa Simfonia Orasului Londra, va face un tur an Angliei in luna februarie.

Mergi pe urmele lui Napoleon prin Rusia

Anul acesta marcheaza cea de-a 200-a aniversare a invaziei dezastruoase a Rusiei de catre Napoleon. Trebuie sa ajungi la Moscova, unde Panorama Bataliei de la Bordino te va duce intr-o incursiune extrem de realista in inima evenimentelor de acum doua secole. Sau poti merge mai la nord, la St. Petersburg, la Muzeul Artileriei si Ingineriei, care va expune picturi si relicve din timpul campaniei.

Viziteaza coasta protejata a Namibiei

Namibia este o tara speciala, binecuvantata cu o viata salbatica abundenta, cu peisaje desertice frumoase si vaste si spatii deschise imense. In 2012, poti vizita coasta epicei Namibia stiind ca intregul tarm Antlantic este acum parte a uneia dintre cele mai mari suprafete protejate din lume.

Aceasta contine patru parcuri: Parcul National Sperregebiet, Parcul Naukluft, noul creat Dorob National Park si zona protejata Coasta Skeleton. Multe zone, in special din sud, pot fi explorate independent, ideal cu propria masina, insa daca vreti sa ajungeti in salbaticia de pe Coasta Skeleton veti avea nevoie de un avion si de buzunare pline.

Joaca fotbal in Polonia si Ucraina

Campionatul European de Fotbal, care va avea loc in vara anului viitor, pune lumina reflectoarelor pe doua dintre cele mai apreciate destinatii turistice ale Europei. Polonia si Ucraina vor oferi experiente de neuitat turistilor, fiecare in cate patru orase. Varsovia, Gdansk, Poznan si Wroclaw, orasele gazda din Polonia, te vor purta intr-o calatorie in jurul tarii, avand posibilitatea sa treci si prin Cracovia in drumul catre cel mai bine pastrat secret al Europei: orasul Lviv din Ucraina.

Urmareste eclipsa Top End din Australia

Vanatorii de eclipse au avut cativa ani plini, asistand la unele dintre cele mai grandioase spectacole ale naturii in Insula Pastelui, Butan sau Mongolia. Eclipsa totala din anul 2012, care va avea loc pe 13 noiembrie, va traversa parti ale Pacificului de Sud, iar cea mai semnificativa aparitie pe teritoriile terestre va fi in Arnhem Land si Capul York, in nordul Australiei.

Acesta este un teritoriu salbatic, accesul in multe zone fiind restrictionat atat de conditiile obtinerii de permise, cat si de dificultatile de transport din sezonul umed.

#vacante lux, #vacante exotice, #vacante tematice, #vacante europa, #idei vacanta, #campionat fotbal 2012, #eclipsa soare , #Vacante exotice