Plaje magnifice care iti vor asigura un concediu de vis

Vineri, 13 Octombrie 2017, ora 17:45
30591 citiri
Plaje magnifice care iti vor asigura un concediu de vis
Foto: Public Domain Pictures

In fiecare an, inainte de inceperea sezonului estival, site-urile de calatorii alcatuiesc un top al plajelor care se anunta a fi senzatiile verii.

Iata si care sunt cele sapte destinatii care au aparut in topurile intocmite de autoritati in materie, cum ar fi Trip Advisor sau Conde Nast Travel, dar si in alte recomandari ale unor publicatii de profil, trecute in revista de Just Luxe.

Anse Lazio, Seychelles

Coasta Anse Lazio a insulei Praslin se zareste de departe gratie varfurilor de granit rosu care strajuiesc intrarea in golful din nord-vestul insulei.

Foto: Wikimedia

Este destinatia perfecta pentru o vacanta in care sa-ti incarci bateriile practicand diverse sporturi nautice, scufundari sau pur si simplu bucurandu-te de peisajul pitoresc.

Nu este un loc foarte aglomerat, doar doua restaurante sunt puse la dispozitia turistilor, asa ca poti fi sigur ca nu vei fi deranjat de galagia vecinilor de plaja.

Baia de Sancho, Brazilia

Daca este un lucru arhicunoscut despre Brazilia acela ar fi ca tara sud-americana nu duce lipsa de plaje - are 2.100, ca sa fim mai exacti.

Baia de Sancho, insa, se anunta de departe o destinatie extraordinara. Parte a arhipelagului Fernando de Noronha, zona include si o rezervatie UNESCO si este deosebit de apreciata de scufundatori pentru claritatea apei oceanului.

Foto: Wikimedia

Cu putin noroc poti zari si delfinii care isi fac veacul in apropierea tarmului. Din ianuarie pana in iulie insa, in perioada de imperechere a testoaselor, turistilor li se impun restrictii de a sta pe plaja intre orele 18:00-06:00.

Flamenco, Puerto Rico

Regiunea Culebra din Puerto Rico ascunde o adevarata nestemata, plaja Flamenco, apreciata pentru nisipul sau fin, varietatea recifurilor din zona si linistea ce domneste aici.

Foto: Pixabay

Flamenco nu este o plaja unde sa intalnesti hoteluri uriase si agitatia deranjanta a turistilor. In schimb, vei gasi vile cochete in care sa te cazezi, spatii de campare, dusuri exterioare si bai puse la dispozitia turistilor 24 de ore din 24.

Nu te teme, insa, nu esti chiar la capatul lumii, asa ca daca descoperi ca ai uitat sa adaugi ceva in bagajul de calatorie poti cauta cu privirea unul dintre vanzatorii ambulanti. Au sortimente de marfuri care te-ar putea ului.

Golful Grace-Turks si Caicos

Trebuie sa recunosti ca o vacanta in Caraibe este un vis pe care l-ai avut dintotdeauna. Asa ca daca alegi sa-ti petreci concediul pe o plaja exotica orienteaza-te direct catre plajele din Golful Grace al insulelor Turks si Caicos.

Zona este un teritoriu britanic de peste mari, asa ca nu vei avea probleme in a comunica cu localnicii.

Foto: Wikimedia

Plajele din golful Grace sunt descrise ca unele cu cel mai fin nisip din lume, iar peisajul este extraordinar, chiar daca zona este o destinatie turistica destul de frecventata.

Plaja Nacpan, Filipine

O alta aventura exotica ti-o poate oferi si plaja Nacpan din orasul filipinez El Nido.

Chiar daca drumurile proaste din regiune te vor descuraja la inceput, Nacpan ti se va parea Paradisul pe pamant odata ce ajungi aici.

Foto: thepoortraveler.net

Pe plaja vei gasi doar cateva colibe traditionale care servesc bauturi si mancare; in rest esti doar tu, oceanul, soarele si nisipul cald.

Plaja Ngapali, Myanmar

Se pronunta Napale si este una din atractiile turistice ale Birmaniei (Myanmar). Plaja se intinde cale de 6-7 kilometri de-a lungul coastei si este un loc perfect unde sa exersezi pescuitul, scufundarile, mersul cu caiacul sau alte activitati relaxante.

Pescarii din zona isi fac treaba doar in zori, iar restaurantele care se intind la marginea plajei au intotdeauna specialitati maritime proaspete.

Foto: bnfmyanmar.com

Apusul petrecut pe plaja o sa-ti lase amintiri memorabile, din moment ce toata lumea spune ca un astfel de moment trait pe nisipul de la Ngapali poate fi cel mai frumos lucru din lume.

Playa de Ses Illetes, Spania

Nu ai chef sa te aventurezi pe alte continente? Nu-i nicio problema. Una dintre cele mai apreciate plaje de catre vedete se gaseste pe insula Formentera din Spania.

Playa de Ses, asa cum ii spun localnicii, este considerata o versiune mai putin nebuna a Ibizei, dar nu te astepta sa gasesti imbulzeala de hoteluri, baruri si vile pe care o intalnesti in Ibiza.

Foto: Wikimedia

Cel mai bine este sa vii pe Playa de Ses cu un iaht, propriu sau inchiriat, pentru a te bucura din plin de soare, distractie si mare. Nu te gandi ca vei avea parte de sezlonguri sau umbrelute.

Aici viata decurge ceva mai simplu, iar un porosop de plaja si o umbrela sau o sapca vor trebui sa se afle mereu in bagajul tau de calatorie.

#vacanta exotica, #plaje celebre, #destinatii concediu, #plaje tropicale , #Vacante exotice