Poduri care iti taie respiratia. Cele mai periculoase din lume - Galerie foto

Duminica, 17 Martie 2013, ora 14:40
9876 citiri
Poduri care iti taie respiratia. Cele mai periculoase din lume - Galerie foto

Aventura, adrenalina, suspans si panorame uluitoare sunt doar cateva dintre ingredientele dorite de orice turist iubitor de sporturi extreme.

Nimic nu pare sa fie prea cutezator pentru acestia, aflati in permanenta cautare de atractii turistice provocatoare. Pentru ei, podurile suspendate la inaltimi ametitoare ar putea fi o solutie.

Podul Trift

Podul Trift, din Gadmen, Elvetia se afla supendat la 100 de metri, deasupra unui lac glacial si este accesibil doar turistilor dispusi sa urce cu telecabina si apoi sa faca o drumetie de o ora si jumatate, noteaza opentravel.com.

Construit in 2009, podul este similar cu cele realizate in Nepal din franghii

Cu o lungime de 170 de metri, este cel mai lung pod suspendat din Alpi, si a fost pentru a fi strabatut anual de aproximativ 20.000 de turisti, care merg sa viziteze ghetarul Trift.

Podul Carric-a-Rede Rope

In trecut, podul era folosit de pescari, insa astazi a devenit o importanta atractie turistica

Un alt pod recomandat de publicatia amintita pentru cei cu spirit de aventura se afla in Antrim, in Iralnda de Nord. Numit Carric-a-Rede Rope, podul are o lungime de 20 de metri si uneste regiunea Antrim de minuscula insula Carrick, balansandu-se deasupra valurilor, la peste 30 de metri. Podul nu este in niciun caz recomandat celor cu probleme cardiace.

Podul Capilano

Podul Capilano, construit in 1889, de un inginer scotian, atrage anual 800.000 de turisti

La fel ca podul mentionat mai sus, nici podul Capilano nu este recomandat celor care se tem de inaltimi. Spre deosebire de cel din Irlanda, acest pod suspendat trece la 70 de metri deasupra raului Capilano, din District of North Vancouver. Podul are o lungime de 140 de metri si, datorita faptului ca trece prin padurea de brazi, a devenit o atractie centrala.

Podul Aiguille du Midi

Construit la o altitudine de 3.850 m, in Alpii Francezi, este intotdeauna inzepezit

Turistii cu adevarat indrazneti se pot indrepta catre cel mai periculos din lume, podul Aiguille du Midi. Construit la o altitudine de 3.850 m, in Alpii Francezi se intinde deasupra unui abis care iti taie rasuflarea, la doar cativa pasi de masivul Mont Blanc, langa Chamonix.

Podul Royal Gorge Bridge

A detinut recordul pentru cel mai inalt pod din lume intre anii 1929 - 2003, cand a fost surclasat de podul Beipanjiang din China

Royal Gorge Bridge ramane un alt nume de referinta pentru cei care vor sa traverseze un pod suspendat. De data aceasta, autoritatile americane au construit special drumul, pe deasupra Raului Arkansas, in orasul Canon, doar in scopuri turistice. Mai mult de 10.000 de curajosi vin in fiecare an sa il traverseze, atrasi de peisajul spectaculos, dar si de inaltimea de 291 de metri.

Podul Hussaini

Desi autostrada Karakoram a fost data in folosinta in 1978, locuitorii satelor folosesc in continuare acest pod primitiv

Pakistan este renumit pentru podurile sale suspendate, iar Hussaini reprezinta cireasa de pe tortul notorietatii. Acesta se intindea deasupra Lacului Borit, la o inaltime de 193 de metri si a fost considerat cel mai periculos pod din franghii pe plan mondial. Localnicii il strabat zilnic, in drumul spre orasele din nord. Spre deosebire de pakistanezi, putini turisti se incumeta sa il traverseze, din cauza sforilor care atarna nesigur si a treptelor cu aspect subred.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#pod suspendat, #atractii turistice neobisnuite, #turism extrem, #destinatii unice , #Vacante exotice