Porneste intr-o vacanta extrema, in 2014: Noua Zeelanda

Miercuri, 01 Ianuarie 2014, ora 00:00
5156 citiri
Porneste intr-o vacanta extrema, in 2014: Noua Zeelanda

Cum arata o vacanta "extrema" in Noua Zeelanda? Include o plimbare prin locurile in care s-a filmat filmul Lord of the Rings, o expeditie prin grote acoperite cu licurici, scufundari pentru a admira raritati subacvatice, croaziere de lux si plaja cu nisipuri de aur.

Business24 iti recomanda excursia organizata de Extreme Travel, prima agentie de turism extrem din Romania.

"Vom pleca din Christchurch si ne vom deplasa inspre sud-vest, strabatand satele si fermele situate in campia Canterbury, celebra si pentru ca aici s-a filmat 'Lord of the Rings", explica Radu Vatcu, alpinist si antreprenor.

Citeste si Porneste intr-o vacanta extrema, in 2014: Uganda

"Vizitam Lacul Pukaki,cel mai mare dintre cele trei lacuri glaciare care au izvoarele in ghetarul Tasman, lacuri situate in apropiere de muntele Cook", continua acesta.

In aceasta excursie vei intra in celebrele pesteri Te Anau Glowworm si vei traversa o retea de pasaje calcaroase sculptate de apa care curge pe langa tine intr-un rau care formeaza vartejuri si cascade zgomotoase.

"Adanc in interiorul pesterii, dincolo de vuietul apei, vom fi luati de cateva barci mici si incet ajungem intr-o grota tacuta, tainica, acoperita de mii de licurici, care in intunericul subpamantean ne invaluie cu o lumina de basm", spune Radu Vatcu.

Scufundari la coralul rosu si negru

In aceasta expeditie vei face si scufundari ghidate de un instructor specializat si vei avea sansa sa vedem coral rosu si negru, o raritate a lumii subacvatice.

"Ajungem la Milford Sound si luam barca printre fiorduri, excursia, unde putem observa de aproape delfini si foci, care ne vor oferi spectacole extraordinare", iti promit organizatorii.

In 2008, Milford Sound a fost catalogat drept cea mai "ravnita" atractie turistica de pe glob.

Traieste experiente unice pe apa

"Ne imbarcam apoi pe catamaranul Red Boat pentru o croaziera de cca o ora si 40 de minute pe mare deschisa de unde avem o priveliste care iti taie rasuflarea catre falnicul varf Mitre si spectaculosa cascada Bowen Falls", mai spuen fondatorul Extreme Travel.

Urmeaza si o imbarcare pe unul din cele maiconfortabile, elegante si ecologice vase de croaziera - "Wilson Abel Tasman". "Vom pluti linistit pe ape de azur, de-a lungul unui tarm minunat, vom descoperi golfuri cu nisipuri aurii marginite de paduri luxuriante", te asigura Radu Vatcu.

Cu aceasta ocazie vei face o sumedenie de fotografii fabuloase, vei surprinde imagini cu insulele si promontorii sculptate in granit si, desigur, celebra "Split Apple Rock".

Vei vizita o colonie de foci

Te vei opri in Tonga Island Marine Reserve pentru a vedea colonia de foci "fur", apoi vei continua catre plajele de nord ale Totaranui.

"Pe drumul de intoarcere vom debarca intr-un golf idilic unde puteti alege sa leneviti pe o plaja de aur, inota in apele de cristal sau sa va plimbati de la cateva minute pana la doua ore prin padurea virgina", spune organizatorul, ce te va insoti la drum.

#vacanta extrema, #vacanta 2014, #vacanta Noua Zeelanda, #Radu Vatcu Extreme Travel , #Vacante exotice