Scapa de iarna pe insula primaverii - Madeira

Sambata, 06 Decembrie 2014, ora 00:00
8963 citiri
Scapa de iarna pe insula primaverii - Madeira
Foto: Paralela45

O escapada calduroasa intr-un loc care-ti ofera muntele si oceanul laolalta. Cine nu si-ar dori un asemenea "winter break"?

Paralela 45 si Business24 iti propun sa fugi pentru cateva zile de vremea rece si sa te adapostesti in Madeira, insula primaverii eterne.

Madeira este un arhipelag portughez din Atlanticul de Nord, situat la 1000 de km de tarmurile portugheze si la 500 km de coasta Marocului. Arhipelagul cuprinde Insulele Madeira, Porto Santo si trei insule nelocuite, Insulele Desertas, iar impreuna cu Ilhas Selvagens (Insulele Salbatice) formeaza Regiunea Autonoma Madeira cu capitala la Funchal.

Ce este deosebit la Madeira?

Climatul bland si constant tot timpul anului, litoralul dominat de stanci, dar si vegetatia luxurianta si fauna unica in lume. Insula ofera orice, de la plaja si munti, la sporturi acvatice, turism ecologic si obiective istorice. Este supranumita "Insula Florilor" sau "Insula Orhideei", natura neatinsa de om fiind unul intre motivele pentru care turistii iubesc Madeira.

Cei care ajung in Madeira viziteaza obligatoriu capitala insulelor, Funchal, oras situat intr-un golf inconjurat de munti. Considerat un loc cu bunastare, Funchal a fost un important punct de tranzit intre Indii si Lumea Noua in secolul al XVI-lea, fiind totodata si punctul de plecare al zaharului si al binecunoscutului vin de Madeira.

O plimbare la pas prin Funchal va dezvaluie sute de gradini cu vegetatie deosebita, intr-un loc in care monumentele istorice si-au pastrat farmecul. Catedrala este unul dintre cele mai vizitate puncte de interes din Funchal. Este situata la intersectia a patru strazi din centrul istoric al orasului, avand un stil arhitectural specific secolului al XVI-lea, cu un tavan in stil liberian alfarge, realizat din chiparosi sculptati.

Fortul Sao Tiago ofera o priveliste incantatoare asupra orasului, iar in piata locala "Mercado dos Lavradores" va asteapta localnice imbracate in costume traditionale care vand flori exotice. Tot acolo gasiti si piata de peste, unde cel mai popular este pestele spada. Un preparat foarte popular in randul localnicilor este pestele-sabie cu banane, pe care vi-l recomandam si noi!

Aflata la 25 de kilometri distanta de Funchal, Cabo Girao este una dintre cele mai inalte faleze si ofera o priveliste coplesitoare asupra Golfului Funchal. Prima oprire in drumul catre Cabo Girao se face la Camara de Lobos, un sat pescaresc situat in apropierea orasului Funchal, care face parte din cea mai importanta zona viticola din Madeira. Aici terasele cu vita de vie sunt amenajate pe panta muntelui.

Una dintre destinatiile favorite ale vizitatorilor insulei este Monte, o suburbie situata pe varful unui deal. In biserica de aici se afla mormantul lui Carol I, ultimul imparat al imperiului Austro-Ungar.

O experienta unica traiesc turistii care aleg sa coboare de pe deal cu ajutorul unui vehicul inedit - o combinatie ciudata intre o sanie si un cos impletit din rachita. Vehiculul este manevrat de doi carausi (carreiros) imbracati in costume albe traditionale. Acest mijloc de transport dateaza inca din 1850, fiind destinat numai turistilor.

Atunci cand ajungeti in Madeira, este necesar sa vizitati cele doua mari gradini ale orasului Funchal, Jardim Botanico si Quinta do Palheiro Ferreiro. Acolo puteti admira toate speciile de plante de pe insula, dar si un parc cu numeroase specii exotice de papagali.

Insula este, de asemenea, un loc popular in randul pasionatilor de sporturi extreme. Madeira este locul ideal pentru cei care prefera vacantele active si care practica surfingul, scufundarile, ciclismul montan, alpinismul, zborul cu parapanta sau deltaplanul si multe alte activitati.

Paralela 45 ofera un winter break la Madeira la pretul de doar 320 de euro. Vacanta include transport cu avionul Bucuresti - Funchal si retur, 4 nopti de cazare cu mic dejun la hotel de 4 stele, transfer de la aeroport la hotel, turul orasului Funchal si asistenta turistica in limba romana.

#escapada iarna Madeira, #destinatii calde iarna, #oferte vacante exotice iarna , #Vacante exotice