Sejur in Honolulu? Ce mai poti face in afara de plaja

Luni, 16 Iulie 2012, ora 09:10
5269 citiri
Sejur in Honolulu? Ce mai poti face in afara de plaja

Insulele care formeaza statul Hawaii reprezinta un paradis alcatuit din munti stancosi si plaje idilice. Pe coasta de sud a Oahu, cea de-a treia insula ca marime a statului, se afla capitala, Honolulu, un izvor nesfarsit de distractie si relaxare.

Cea mai populara zona pentru turisti din Honolulu este Waikiki Beach, unde valurile puternice ale Pacificului sunt ideale pentru sporturi ca surfingul. Insa Honolulu ascunde mult mai multe posibilitati de petrecere a timpului liber, noteaza Reuters.

In primul rand, mancarea traditionala hawaiiana este delicioasa. Ono Hawaiian Foods este un restaurant de familie, cu o vechime de 50 de ani, care ofera turistilor specialitati culinare traditionale. Astfel, restaurantul este unul din putinele locuri din Honolulu, de unde puteti cumpara delicatese precum porc Kalua sau Laulau in frunze de taro.

La Alan Wong sunt folosite doar ingrediente ecologice, furnizate de fermierii locali. Cei care incearca pentru prima oara mancarea hawaiiana ar trebui sa opteze pentru un meniu care contine diverse sortimente, de la fructe de mare, la porc Kalua si lasagna.

De asemenea, gradina zoologica din Honolulu reprezinta un obiectiv turistic deosebit. De la urangutani, la rinoceri si girafe, locul adaposteste un numar mare de animale exotice.

Cel mai mare submarin pentru agrement din lume, Atlantis XIV, are 64 de locuri, iar imbarcarea se face la hotelul Hilton. Coboara la o adancime de 30 de metri, intr-un recif artificial, cu corabii si avioane scufundate. In jurul submarinului inoata testoase, pisici de mare si delfini.

La fel de aventuroasa poate fi si o excursie pe Diamond Head, un crater vulcanic inactiv, transformat in rezervatie naturala. Dupa un drum plin de praf si roci vulcanice, presarat cu tuneluri si trepte cioplite in stanca, urmeaza si rasplata: o priveliste panoramica asupra insulelor.

#sejur Honolulu, #obiective turistice Honolulu, #concediu Honolulu, #concediu Hawaii , #Vacante exotice