Vacanta in Gradina Edenului: Papua Noua Guinee, tinutul aventurilor de neuitat

Sambata, 27 Mai 2017, ora 00:00
4694 citiri
Vacanta in Gradina Edenului: Papua Noua Guinee, tinutul aventurilor de neuitat
Foto: Wikimedia

Papua Noua Guinee reprezinta un amestec cel putin ciudat de traditii primitive si modernism. Insula, care se afla aproape de ecuator, in nordul Australiei, este taramul perfect pentru o vacanta plina de adrenalina, cu aventuri de neuitat.

Un concediu nu doar in mijlocul naturii, ci chiar printre bastinasii care traiesc ca acum o mie de ani, in triburi si dupa legi greu inteles in ziua de azi, se poate dovedi o decizie mai mult decat interesanta, arata National Geographic.

Papuasii isi picteaza si azi fetele, poarta costume tribale care le acopera sumar trupul, vaneaza crocodili cu arcul si cultiva legume.

Chiar daca au intrat in contact cu civilizatia moderna si s-au invatat cu turistii veniti sa le cunoasca obiceiurile indigenii nu isi schimba stilul de viata.

Ce poti sa faci?

Profitand de potentialul zonei, turismul a luat amploare. S-au nascut inclusiv portaluri de turism precum villagehuts.com care ofera pachete pentru aventurieri. Acestea includ drumetii prin paduri, sesiuni de birdwatching, vizitarea rezervatiilor unde pot fi intalniti cei mai mari fluturi din lume, dar si scufundari in zona recifurilor de corali.

Pentru pasionatii de scuba diving, Papua Noua Guinee este un fel de Mecca. Vin aici ca intr-un pelerinaj pentru a descoperi diversitatea ecosistemelor subacvatice.

Mai mult, fundul marii este plin de epave din cel de-al Doilea Razboi Mondial, ramase aproape intacte. Doar in zona localitatii Rabaul se ascund in jur de o suta de epave.

De vizitat sunt si padurile tropicale ale insulei, care ocupa mai bine de jumatate din teritoriu, iar pasionatii de catarari montane trebuie sa ajunga pe Mount Wilhelm (4.509 m), care poate fi urcat in trei zile.

Cand e cel mai bine sa mergi

Daca vrei sa ai parte de vreme buna pentru drumetii atunci trebuie sa ajungi din mai pana in octombrie.

Lunile iunie pana la inceputul lui noiembrie sunt cele mai potrivite pentru evenimentele culturale, precum Goroka Show, cel mai mare eveniment muzical din zona.

Pentru surfing, alege lunile decembrie-martie. Pentru a reduce costurile, e bine sa iti faci din timp rezervari la cursele interne ale PNG Air sau Air Niugini.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#vacanta exotica, #vacanta Papua Noua Guinee, #turism aventura , #Vacante exotice