Lazea (BNR): Acordul UE are un efect favorabil

Vineri, 09 Decembrie 2011, ora 13:29
2016 citiri
Lazea (BNR): Acordul UE are un efect favorabil

Economistul-sef al BNR, Valentin Lazea, considera ca, noul acord interguvernamental pentru consolidarea disciplinei fiscale aprobat de liderii europeni are un efect favorabil pentru ca este de natura sa disciplineze politicile macroeconomice.

"Una dintre deciziile care s-a luat aseara a fost legata de intarirea regulilor fiscale in sensul de supunere a atentei tarilor europene a bugetelor si de penalizare a tarilor care isi depasesc deficiul bugetar sau criteriul de datorie publica si inteleg ca la acest pact au aderat deocamdata 17 plus sase tari, printre care si Romania, ceea ce zic eu ca are un efect favorabil, pentru ca este de natura sa disciplineze politicile macroeconomice. Acesta este principalul efect de dorit", a spus Lazea in cadrul semninarului EU-COFILE organizat la Sinaia de BNR si Alpha Bank.

El a spus ca Romania trebuie in continuare sa spere intr-o rezolvare favorabila a zonei euro, pentru ca noi suntem legati organic din punct de vedere economic si nu numai de zona euro.

"Sa speram ca vor fi date raspunsuri si la celelalte intrebari pe care pietele financiare si le pun si la care nu s-au dat inca (raspunsuri - n.r.) si ca politicienii vest-europeni se vor pune in sfarsit inaintea evenimentelor, si nu in spatele evenimentelor - cum a fost cazul pana acum", a mai spus Lazea.

#Valentin Lazea BNR, #acord ue, #politici macroeconomice lideri europeni , #Economist sef BNR