Lazea: Creditarea s-ar putea relua curand

Marti, 14 Iunie 2011, ora 14:17
1640 citiri
Lazea: Creditarea s-ar putea relua curand

Asistam la o reducere a dobanzii la creditele in lei, "ceea ce da temei acelei previziuni ca in curand creditarea se va relua", crede Valentin Lazea, economistul-sef al BNR, citat de NewsIn.

Astfel, referindu-se la tendinta dobanzilor la creditele in lei existente in sold acordate gospodariei populatiei, Lazea a mentionat ca "la toate tipurile de credit asistam la o reducere a dobanzii, ceea ce da temei acelei previziuni ca in curand creditarea se va relua".
Economistul-sef al BNR a mentionat ca singurul domeniu unde a existat o crestere a dobanzii mai inainte de a exista o scadere este cel legat de creditele pentru consum.

"Daca ne referim la perioada ultimelor cinci trimestre, perioada incepand cu primul trimestru din 2010 si pana la primul trimestru din acest an, per total credit de retail acordat gospodariilor populatiei, se constata o usoara scadere. Se vede ca a existat un varf in al doilea trimestru din 2010, inainte sa fie aplicate reducerile la salariile bugetarilor", a mentionat Lazea.

Acesta a adaugat ca dispar mai multe credite vechi decat se creeaza credite noi. "Creditele pentru consum au avut evolutia cea mai descendenta, in timp ce creditele pentru locuinte s-au pastrat in volum absolut mai mult sau mai putin", a mai spus economistul-sef al BNR. euro.

#credit, #creditare, #dobanda credit, #valentin lazea, #bnr , #stiri Valentin Lazea