84 de mil euro, fonduri pentru acoperirea zonelor lipsite de internet din Romania

Sambata, 12 Februarie 2011, ora 23:40
1396 citiri
84 de mil euro, fonduri pentru acoperirea zonelor lipsite de internet din Romania

Ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale, Valerian Vreme, a declarat, sambata, la Alba Iulia, ca ministerul pe care il conduce va derula un proiect in valoare de 84 de milioane de euro, fonduri europene, prin care va acoperi si ultimele zone din Romania lipsite de internet, informeaza Mediafax.

Valerian Vreme a spus ca in prezent "se lucreaza la solutia tehnica" si urmeaza ca banii - 84 de milioane de euro, fonduri europene - sa fie accesati "pentru a dezvolta o retea de fibra optica absolut in toate zonele tarii".


El a adaugat ca internetul va fi extins si in zone izolate, precum catunele din Muntii Apuseni. Ministrul a afirmat ca politica Uniunii Europene spune ca "fiecare cetatean are dreptul sa aiba acces la internet".


Intrebat ce suprafata din Romania nu are acces la internet, Valerian Vreme a spus ca exista mai multe studii in acest sens, iar un studiu realizat de Vodafone estimeaza ca doar zece la suta din Romania este lipsita de internet, in timp ce alte studii estimeaza ca o suprafata de 20-25 la suta nu este acoperita.


Ministrul Comunicatiilor a mentionat ca in Romania calitatea comunicatiilor este una din cele mai bune din Europa si chiar din lume, tara fiind pe locul al patrulea pe continent la calitatea comunicatiilor, respectiv la telefonie si la date.


"Sunt pasi pe care ii avem de facut, ca si noi sa ne atasam agendei Europa 2020, unde provocarea, si pentru Europa, este sa ajungem din urma societati dezvoltate din punct de vedere informational din America de Nord, respective Asia de Sud-Est", a conchis Vreme.

 

#internetul, # fonduri europene, #zone fara internet, #program european , #stiri Valerian Vreme