Fonduri de 15 milioane de euro, pentru informatizarea spitalelor

Sambata, 12 Februarie 2011, ora 22:53
1159 citiri
Fonduri de 15 milioane de euro, pentru informatizarea spitalelor

Spitalele din Romania vor avea la dispozitie, in acest an, fonduri in valoare de 15 milioane de euro pentru proiecte de informatizare, a anuntat, sambata, la Alba Iulia, ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale, Valerian Vreme, transmite Mediafax.

Vreme a declarat ca Ministerul Comunicatiilor va acorda finantari de maximum 400.000 de euro pe spital, pentru proiecte de informatizare, in total avand disponibile fonduri in valoare de 15 milioane de euro.

"Informatizarea spitalelor sau a domeniului are doua componente. Exista e-sanatate central si este vorba de cele doua programe mari, e-fisa pacientului si e- reteta electronica, fiind un program de 42 de milioane de euro, pe care-l dezvoltam cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, respectiv este o componenta locala, unde avem 15 milioane de euro cu maximum 400.000 de euro pe spital", a spus Vreme.

Potrivit sursei citate, Ministerul Comunicatiilor a mai avut, intr-o prima etapa, 15 milioane de euro pentru informatizarea spitalelor, bani repartizati deja pe proiecte.

Valerian Vreme a spus ca, in total, prin suma de 15 milioane de euro disponibila in acest an ar urma sa fie finantate proiecte de informatizare pentru aproximativ 40 de spitale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, #fonduri, #informatizarea spitalelor, #spitale , #stiri Valerian Vreme