Ghiseul.ro functioneaza, dar nu pentru toti contribuabilii

Miercuri, 30 Martie 2011, ora 11:48
2617 citiri
Ghiseul.ro functioneaza, dar nu pentru toti contribuabilii

Cetatenii cu domiciliul in Targu Mures si sectoarele 2 si 6 din Bucuresti vor putea, incepand de miercuri, sa isi achite online taxele, impozitele si amenzile prin intermediul sistemului national www.ghiseul.ro, a declarat ministrul Comunicatiilor, Valerian Vreme, precizeaza Mediafax.

El a adaugat ca, prin www.ghiseul.ro, pot fi achizitionate domenii de Internet ".ro" de la Institutul National de Cercetare-Dezvoltare in Informatica.

"www.ghiseul.ro rezolva dintr-o data mai multe probleme, atat ale cetatenilor, cat si ale administratiilor locale, aducand un plus de confort, siguranta si rapiditate in ceea ce priveste plata taxelor si impozitelor. Cozile interminabile de la ghisee vor fi de domeniul trecutului iar timpul alocat platilor si stresul cetatenilor se reduce considerabil", a spus Vreme in cadrul unei conferinte.

Platforma www.ghiseul.ro va fi extinsa in acest an in cat mai multe administratii locale, urmand ca in 2012 acestea sa fie acoperite in totalitate, a mai spus Vreme.

In prima etapa, in sistem vor intra orasele cu peste 150.000 de locuitori. A doua etapa va include inregistrarea oraselor cu pana la 150.000 de locuitori, iar apoi, in cel mult alte sase luni, va urma integrarea comunelor si a institutiilor publice nevizate in primele doua etape.

"Sistemul este foarte usor de implementat de catre orice administratie locala. Pentru aceasta, primariile trebuie doar sa se inroleze in sistem din proprie initiativa sau la solicitarea cetatenilor pe care ii reprezinta", a afirmat Vreme.

Denumit Sistemul national electronic de plata online a taxelor si impozitelor utilizand cardul bancar (SNEP), www.ghiseul.ro este administrat si operat de Centrul National de Management pentru Societatea Informationala (CNMSI), institutie aflata in subordinea MCSI.

#ghiseu, #taxe, #impozite, #contribuabili , #stiri Valerian Vreme