MCTI: contracte de finantare europeana de peste 300 mil. euro

Marti, 08 Februarie 2011, ora 00:28
1285 citiri
MCTI: contracte de finantare europeana de peste 300 mil. euro

Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei va semna, pana in luna aprilie a acestui an, contracte de finantare din fonduri europene in valoare de peste 300 de milioane de euro, din aceasta suma 15 milioane fiind alocate pentru informatizarea spitalelor, informeaza Mediafax.

Potrivit ministrului Comunicatiilor, Valerian Vreme, Ministerul Comunicatiilor va semna, cel mai probabil, pana in luna aprilie a acestui an, contracte de finantare din fonduri europene in valoare de peste 300 de milioane de euro, din aceasta suma fiind deja semnate contracte de 35 de milioane de euro.

Valerian Vreme a precizat ca din totalul banilor alocati din fonduri europene Ministerului Comunicatiilor, 15 milioane de euro sunt fonduri destinate programului "E-sanatate", program prin care spitalele pot beneficia de hardware si software.

Vreme a mentionat ca a doua faza a programul "E-sanatate" va fi lansata in luna martie a acestui an si ca se asteapta ca 40 de spitale sa primeasca finantare care sa le permita achizitionarea de hard si soft de ultima generatie.

Ministrul Comunicatiilor a spus ca in prima faza a programului 17 unitati sanitare au primit fonduri europene pentru informatizare in valoare de 15 milioane de euro. 

#Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, #mcti, #finantare europeana , #stiri Valerian Vreme