Ministerul Comunicatiilor: strategia de trecere la televiziunea digitala, in 3 luni

Miercuri, 27 Octombrie 2010, ora 11:28
1395 citiri
Ministerul Comunicatiilor: strategia de trecere la televiziunea digitala, in 3 luni

Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI) va prezenta, in urmatoarele doua-trei luni, o noua strategie de trecere la televiziunea digitala, care se va sincroniza si cu deciziile Consiliului Europei in acest domeniu, a declarat, miercuri, ministrul Valerian Vreme, conform Mediafax.

"Exista in minister un departament care se ocupa de intocmirea acestei strategii", a adaugat Vreme, intr-o conferinta de presa.

Intrebat despre modul cum va proceda MCSI in privinta alocarii unei licente catre o entitate controlata de stat, Vreme a spus ca sunt analizate "plusurile si minusurile" mai multor variante.

"Exista posibilitatea ca Societatea Nationala de Radiocomunicatii (SNR) sau Societatea Romana de Televiziune sa primeasca spre utilizare o astfel de licenta TV. Cand strategia din domeniu va fi finalizata vom stii cum vom proceda in urmatorii ani", a spus ministrul.

Anterior, ministrul Vreme a declarat pentru MEDIAFAX ca MCSI intentioneaza sa acorde unei entitati controlate de stat una din cele doua licente de televiziune digitala, care va fi operata de SNR. 

"Fara o licenta de televiziune digitala, SNR va avea mari probleme in viitor. Practic, cu ajutorul viitoarei licente pe care o va opera, societatea nu va mai fi obligata sa dea afara din personal, cel putin in urmatorii doi-trei ani, in conditiile in care, in urma a doua procese de audit, a reiesit ca aproape 750 de salariati ar trebui disponibilizati", a spus Vreme saptamana trecuta.

Prin HG 833/2010, Executivul a decis in luna august sa amane cu trei ani, pana la 1 ianuarie 2015, data incetarii transmisiei analogice de televiziune, decizia fiind justificata prin scutirea cetatenilor de a-si achizitiona noi echipamente in perioada de criza si asigurarea unui termen rezonabil de adaptare pentru operatori. 

Initial, Romania s-a angajat in fata Uniunii Europene sa finalizeze procesul de tranzitie la televiziunea digitala terestra pana la 1 ianuarie 2012.

#digitala, #mcsi, #televiuziune, #vreme , #stiri Valerian Vreme