Ministrul Comunicatiilor s-a intalnit cu presedintele Microsoft, Europa Centrala si de Est

Marti, 03 Mai 2011, ora 18:49
1507 citiri
Ministrul Comunicatiilor s-a intalnit cu presedintele Microsoft, Europa Centrala si de Est

Valerian Vreme, Ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale, a avut o intrevedere cu presedintele Microsoft pentru Europa Centrala si de Est, Don Grantham, cu care a discutat despre posibilitatea implementarii cloud computing-ului la nivelul administratiei publice din Romania, conform NewsIn.

"La nivel national, mediul si cadrul de implementare a tehnologiei de cloud computing sunt foarte bine conturate, iar succesul implementarii tehnologiei va fi dat si de existenta unei infrastructuri de comunicatii electronice performante", a precizat Valerian Vreme.

Cu aceasta ocazie, ministrul roman al Comunicatiilor l-a informat pe presedintele Microsoft cu privire la proiectele majore ale ministerului, printre care facturarea electronica, arhivarea electronica si managementul identitatii electronice, potrivit unui comunicat emis marti de minister.

Totodata, Vreme a prezentat si oportunitatile oferite de noul cadru legislativ din Romania, in special cele referitoare la Parteneriatul Public Privat. In acest sens, ministrul Valerian Vreme a solicitat reprezentantilor Microsoft analizarea acestor oportunitati si eventual, inaintarea unor propuneri de proiecte.

Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI) este institutia care are rolul de a realiza politica Guvernului in sectoarele comunicatiilor electronice si audiovizuale, serviciilor postale, tehnologiei informatiei si in domeniul serviciilor societatii informationale si ale societatii bazate pe cunoastere din Romania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ministerul comunicatiilor, #valerian vreme, #microsoft , #stiri Valerian Vreme