Plateste-ti taxele si impozitele cu cardul! Vezi cati romani sunt inscrisi in sistem

Miercuri, 29 Iunie 2011, ora 14:36
1638 citiri
Plateste-ti taxele si impozitele cu cardul! Vezi cati romani sunt inscrisi in sistem

Un milion de romani isi pot plati in prezent taxele si impozitele cu cardul, iar in perioada urmatoare numarul acestora va creste, 24 de primarii pregatindu-se sa intre in sistem, potrivit ministrului Comunicatiilor, Valerian Vreme.

"Programul care vizeaza sistemul national electronic de plati a fost pana acum un succes si a reusit sa reziste la toate atacurile din afara.

Un milion de romani pot utiliza in prezent cardul pentru plata impozitelor si taxelor, iar in perioada urmatoare numarul lor va creste, alte 24 de primarii pregatindu-se sa intre in sistem", a precizat Vreme.

Romanii isi vor putea plati, din august 2012, taxele, impozitele si amenzile folosind cardul, din fata calculatorului, printr-un sistem national integrat, a declarat, cu doua saptamani in urma, presedintele Asociatiei de Plati Electronice din Romania (APERO), Adrian Apolzan.

"In august 2012 orice cetatean isi va putea plati taxele, impozitele sau amenzile din fata calculatorului, evitand cozile.

Sistemul National Electronic de Plati este un serviciu care va oferi o alternativa pentru plata taxelor si impozitelor atat pentru cetateni, cat si pentru mediul de afaceri, prin intermediul mijloacelor electronice de plata.

Este o platforma unica prin care se pot vizualiza si achita toate contributiile catre institutiile publice inrolate", a precizat Apolzan, in cadrul unui seminar pe teme bancare.

Reprezentantul APERO a explicat ca la platforma nationala vor fi conectate sistemele locale existente si vor fi introduse informatiile legate de obligatiile de plata, ajungandu-se totodata la un control asupra cheltuielilor, la reducerea birocratiei si la marirea volumului de taxe colectate.

"Sistemul va genera economii de timp si resurse atat pentru institutii, cat si prin contribuabili, astfel ca vor scadea costurile cu personalul de la ghisee, iar cei care au de platit vor evita cozile si deplasarile la administratiile financiare.

Oricine va avea posibilitatea de a plati taxele online de oriunde din lume prin simpla accesare a internetului, utilizand cardul bancar", a explicat Apolzan.

Prin sistemul central, comisionul pe tranzactie este de maxim 2%, dar nu poate depasi 30 lei pe tranzactie.

Presedintele APERO a mai spus ca, potrivit calendarului inrolarii, in prima etapa de inregistrare intra municipiile resedinta de judet si municipiile sau orasele cu populatie mai mare de 150.000 de locuitori, iar in etapa a doua municipiile si orasele de pana la 150.000 de locuitori.

Ultima etapa vizeaza inregistrarea comunelor si a institutiilor publice nevizate de primele doua etape. 

”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
Ministerul Energiei va propune abrogarea printr-o ordonanţă de urgenţă a „taxei pe soare” pentru prosumatori, a anunţat ministrul PNL Sebastian Burduja. Liberalul a adăugat că această...
#plata taxe online, #taxe, #impozite, #card, #sistem electronic plati, #plati online, #contributii stat , #stiri Valerian Vreme