Valerian Vreme a inaugurat la Onesti serviciile de tip WiMAX

Luni, 22 Noiembrie 2010, ora 17:03
2131 citiri
Valerian Vreme a inaugurat la Onesti serviciile de tip WiMAX

Ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale, Valerian Vreme, a participat luni la Onesti la lansarea, de catre Societatea Nationala de Radiocomunicatii (SNR), a Serviciilor Broadband de tip WiMAX, o tehnologie de ultima ora in domeniul comunicatiilor, relateaza NewsIn.

"Prin aceasta lansare, Radiocom sprijina eforturile comunitatii locale de a transforma orasul Onesti intr-un centru de excelenta in domeniul telecom, comunitatea oamenilor de afaceri si locuitorii orasului beneficiind de acces la Internet de banda larga si servicii de telefonie de ultima generatie", se arata intr-un comunicat emis luni de minister.

Pentru Radiocom, utilizarea noii tehnologii WiMAX, tehnologie wireless bazata pe standardele industriei de gen, care asigura conectivitate wireless broadband last-mile de inalta viteza, permite oferirea de servicii atat segmentului business cat si persoanelor fizice, concurand serios conexiunile dial-up pe linii telefonice.

Serviciile de care vor putea beneficia ambele categorii de clienti sunt pachete de tip 2P: Telefonie si servicii de conectivitate: Internet Premium si Best Effort sau Business VPN.

"Orasul Onesti a devenit printre primele orase digitale din tara.

Aceasta licenta WiMAX aduce un plus de informatie, dar si un plus de calitate in deciziile pe care le vor lua atat cetatenii cat si mediul de afaceri", a declarat Valerian Vreme.

Alaturi de ministrul Comunicatiilor, au participat in calitate de invitati si prefectul Judetului Bacau, Constantin Scripat, presedintele Consiliului Judetean Bacau, Dragos Benea, primarul Municipiului Onesti, Emil Lemnaru, precum si reprezentanti ai institutiilor publice locale din oras si judet si ai comunitatii locale a oamenilor de afaceri.

Ministrul Valerian Vreme a enumerat, totodata, si prioritatile mandatului sau: creearea unui sistem electronic integrat la nivelul institutiilor guvernului, constituirea unei biblioteci nationale de programe pentru administratia publica, realizarea unui sistem de standarde si securitate, necesare interoperabilitatii sistemelor si impunerea unui ritm alert de atragere a fondurilor structurale in domeniu.

WiMAX (Worldwide Interoperability for Microwave Access) reprezinta un nou standard pentru o tehnologie de acces radio ce permite realizarea unor conexiuni eficiente de banda larga in bucla de abonat (last mile) pentru locuinte, retele de institutie si retele mobile.

Tehnologia WiMAX este complementara tehnologiilor de acces pe fibra optica si ADSL, existente deja pe piata romaneasca. Radiocom (Societatea Nationala de Radiocomunicatii SA) este unul dintre principalii furnizori de retele si servicii de comunicatii electronice din Romania si, in acelasi timp, lider de piata in domeniul broadcasting-ului. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#onesti, #valerian, #vreme, #wimax , #stiri Valerian Vreme