Vreme: Trebuie sa punem accent pe dezvoltarea specialistilor IT

Marti, 04 Octombrie 2011, ora 14:32
1766 citiri
Vreme: Trebuie sa punem accent pe dezvoltarea specialistilor IT

Romania este competitiva in ceea ce priveste solutiile informatice si a atras interesul unor companii precum IBM, Oracle si HP, dar trebuie sa se axeze in continuare pe dezvoltarea specialistilor din domeniu, a declarat, marti, ministrul Comunicatiilor, Valerian Vreme, citat de Mediafax.

"Aici trebuie sa punem noi accentul, pe resursa umana de inalta calificare in domeniul IT: programatori, analisti. (...) Ne bucuram cand cineva vine si investeste in Romania si ne intristam cand pleaca", a afirmat Vreme, intrebat ce masuri poate lua Guvernul dupa ce Nokia a decis sa se retraga din Romania.

Ministrul a adaugat ca unele companii mari au deschis in Romania centre de dezvoltare, iar IBM, Oracle si HP vor activa in continuare pe piata locala.

"Romania este competitiva - si o spun cu toata responsabilitatea - din punctul de vedere al solutiilor informatice, a analistilor nostri. Valoarea adaugata este foarte mare pe acest domeniu", a mai spus Vreme, prezent la International Digital Forum 2011, un eveniment dedicat industriei televiziunii digitale organizat marti si miercuri la Bucuresti.

Nokia a anuntat, joi, ca va inchide fabrica de la Jucu, judetul Cluj, in cadrul unui program de eficientizare si reducere a costurilor, iar 2.200 de angajati isi vor pierde locurile de munca, deoarece unitatile de productie de mare volum din Asia sunt mai eficiente pentru grupul finlandez.

Vreme a declarat, dupa anuntul Nokia, ca decizia grupului are o motivatie economica si arata ca trebuie urgentata punerea in practica a schemei de ajutor de stat pentru sectorul IT&C, care va convinge investitorii sa ramana sau sa dezvolte afaceri in Romania.

Grupul finlandez Nokia a inceput in februarie 2008 productia de telefoane mobile la fabrica din Jucu, investitia in fabrica ridicandu-se la 60 de milioane de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#valerian vreme, #tehnologia informatiei, #minister comunicatii, #specialist it, #nokia, #fabrica nokia jucu , #stiri Valerian Vreme