Ce urmeaza la Ministerul Economiei dupa demisia lui Varujan Vosganian

Marti, 08 Octombrie 2013, ora 08:32
2047 citiri
Ce urmeaza la Ministerul Economiei dupa demisia lui Varujan Vosganian

Varujan Vosganian si-a anuntat, luni, demisia din functia de ministru al Economiei, iar interimatul la Ministerul Economiei va fi asigurat de vicepremierul Daniel Chitoiu, pana la numirea unui nou ministru.

Vosganian si-a anuntat demisia dupa ce a iesit din cabinetul presedintelui Senatului, Crin Antonescu, unde a avut loc o sedinta a liderilor PNL la care au participat si premierul Victor Ponta si liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni seara, la finalul sedintei conducerii PNL, ca decizia demisiei lui Varujan Vosganian din functia de ministru al Economiei este motivata de incercarea de a nu oferi prilej pentru atacuri la adresa Guvernului, in urma consultarii liderilor USL.

"Vosganian a considerat, consultandu-se si cu Victor Ponta si cu mine, in calitatea noastra de lideri ai USL, ca ramanerea sa in Guvern - desi nu are niciun fel de vina si nu se afla sub niciun fel de suspiciune - ar fi dat posibilitatea unor atacuri asupra Guvernului. Cunoastem foarte bine in ce tara traim, cunoastem foarte bine cu ce propaganda absurda ne batem si nu a vrut nici domnia sa, nu vrem nici noi, sa-i facem mai dificila decat este sarcina acestui Guvern si a prim-ministrului. Asa incat, oferindu-si demisia, ea a fost acceptata si mergem mai departe", a declarat presedintele PNL.

Numele noului ministru al Economiei va fi anuntat, cel mai probabil, intr-o saptamana

Antonescu a mentionat ca propunerea de titular pentru Ministerul Economiei va fi facuta probabil in termen de o saptamana.

"Probabil lunea viitoare vom avea BPN si vom lua o decizie", a spus liderul PNL.

El a precizat ca, pana atunci, interimatul va fi asigurat de vicepremierul Daniel Chitoiu, convenindu-se in acest sens si cu premierul Victor Ponta.

Basescu, despre demisia lui Vosganian: Cred ca este un gest de bun simt, dar votul din Senat ramane

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, ca demisia lui Varujan Vosganian din Guvern este un gest de bun simt, precizand ca, totusi, votul din Senat ramane si nu intelege de ce a trebuit ca aceasta institutie sa fie compromisa.

"E un gest de bun simt", a spus Basescu, intrebat despre demisia lui Vosganian din Guvern.

El a mentionat ca "votul din Senat ramane".

#demisie Varujan Vosganian, #Ministerul Economiei Varujan Vosganian, #ancheta coruptie Varujan Vosganian, #numire ministrul Economiei , #Ministrul Economiei