AFP: Ministrul italian al dezvoltarii economice face marti o vizita in Romania

Marti, 06 Noiembrie 2007, ora 12:35
1135 citiri
AFP: Ministrul italian al dezvoltarii economice face marti o vizita in Romania

AFP (Franta) - Ministrul italian al dezvoltarii economice, Pierluigi Bersani, face marti o vizita in Romania, unde se va intalni cu primul-ministru Calin Tariceanu pentru a evoca mai ales problemele de securitate si de imigratie, a aratat luni ministerul intr-un comunicat.

Aceasta intalnire va fi prima intre membrii guvernelor celor doua tari dupa polemica declansata de agresarea mortala a unei italience atribuita unui tanar roman de origine roma.

Miercuri, primul-ministru roman Calin Tariceanu va face la randul sau o vizita oficiala la Roma pentru a se intretine cu omologul sau Romano Prodi, pe fondul tensiunilor intre cele doua tari in jurul chestiunii imigratiei, a anuntat luni guvernul roman.

Vizita lui Bersani era programata de catva timp si are in principal ca obiect de a trece in revista raporturile economice si comerciale intre cele doua tari. In acest cadru, el se va intalni cu omologul sau, ministrul economiei Varujan Vosganian.
Italia era in 2006 primul partener comercial al Romaniei si al cincilea in termeni de investitii, subliniaza serviciile ministerului.

Ministrul il va intalni de asemenea pe primul-ministru Calin Tariceanu pentru a evoca "temele securitatii si ale fluxurilor migratorii", a aratat ministerul.

In urma agresarii mortale a unei italience saptamana trecuta, pentru care este suspectat un imigrant roman de origine roma, guvernul italian a adoptat de urgenta un decret care faciliteaza expulzarea strainilor membri ai Uniunii Europene pentru motive de "securitate publica".

Pe plan economic, peste 12 000 de intreprinderi italiene sunt active in Romania, cu aproximativ 800 000 de salariati romani si reprezentand un volum de afaceri de 1,2 miliarde de euro pentru Italia, "adica dublu fata de India si mai mult decat schimburile realizate cu Japonia", scrie ministerul.

In sens invers, prezenta intreprinderilor romane este "in crestere" in Italia, cu 17 000 de grupuri romane prezente.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://rador.srr.ro/ target=_blank>Rador</a>)

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.