Companiile grecesti sunt interesate de privatizarile din sectorul energetic romanesc

Vineri, 20 Aprilie 2007, ora 00:54
915 citiri

Un numar important de companii elene sunt interesate sa participe la procesul de privatizare din sectorul energetic romanesc, a declarat ministrul Dezvoltarii din Grecia, Dimitris Sioufas.

Acesta a sustinut, in cadrul unei intrevederi cu ministrul roman al Economiei si Finantelor, desfasurata joi la sediul MEF, consolidarea colaborarii celor doua state la nivelul comuniunii energetice nationale.

Oficialul grec a asigurat partea romana de tot suportul in domeniul accesarii fondurilor europene si pentru dezvoltarea schimburilor comerciale.

La randul sau, Varujan Vosganian considera ca primul pas in dezvoltarea relatiilor dintre cele doua tari a fost facut prin buna colaborare la nivelul Comisiei de energie a Uniunii Europene. Ministrul Economiei a sustinut contributia investitorilor greci din Romania in dezvoltarea relatiilor economice si a salutat interesul lor pentru privatizarile din sectorul energetic romanesc.

Ministrul roman a propus oficialului grec o mai buna colaborare in sustinerea proiectului demarat de Romania pentru a dezvolta o bursa regionala de energie (OPCOM). La sfarsitul discutiilor, cei doi oficiali au acceptat ideea infiintarii unei comisii de experti care sa ofere asistenta atat investitorilor greci interesati de piata romaneasca, precum si celor romani interesati de a investi in Republica Elena.

Ambele parti au acceptat faptul ca trebuie demarat un protocol de reactivare a acordului dintre cele doua state, acord semnat in 1977.

La invitatia ministrului grec, Varujan Vosganian va efectua o vizita de lucru in Grecia, cel mai tarziu in vara acestui an.

Vizita ministrului grec in Romania se inscrie intr-un turneu de lucru care include Romania, Bulgaria si Turcia, cu scopul principal de a promova programe pentru dezvoltarea regiunii.

In anul 2006, schimburile comerciale ale Romaniei cu Grecia au atins nivelul de 988 milioane euro, din care 507 milioane - export i 481 milioane - import. Soldul balantei comerciale este de 26 milioane euro, favorabil Romaniei.

Bloombiz
(Sursa: Rompres)

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...