De la 1 aprilie Electrica este un furnizor ca oricare altul

Miercuri, 14 Februarie 2007, ora 09:33
900 citiri

Ministrul Economiei si Comertului, Varujan Vosganian, a anuntat marti ca nu va mai emite nici un ordin care sa avantajeze Societatea Nationala de furnizare a energiei electrice, Electica SA.

'Incepand cu data de 1 aprilie, Electrica este considerata un furnizor ca oricare altul. Prioritatea mea in momentul de fata este sa ma asigur ca pe piata exista energie electrica', a precizat Vosganian.

Un ordin al ministrului din 29 decembrie obliga producatorii sa incheie contracte de furnizare cu Electrica pana la demararea programului de iarna.

Potrivit afirmatiilor seful Serviciului Piata Concurentiala din cadrul Electrica, Ioan Fecioru, SC Electrica SA este nevoita sa achizitioneze energie electrica pana la 31 martie 2007 intrucat dupa aceasta data societatea nu mai are contractata nici o cantitate de energie.

"Compania a cumparat, in lunile ianuarie si februarie, 447 MW, iar pentru luna martie 347 de MW. Problema este ca de la 1 aprilie nu mai avem, in acest moment, nici o cantitate de energie contractata, fiind descoperiti pe partea contractelor noastre de vanzare de energie", a precizat Ioan Fecioru, la un seminar privind piata de energie electrica.

Ministrul Economiei a mai afirmat ca, in cursul saptamanii viitoare, se va intalni cu reprezentanti ai tuturor distribuitorilor de energie electrica din tara care vor trebui sa explice cauzele deselor caderi de curent electric din ultima perioada, pentru care acestia poarta responsabilitatea.

Bloombiz
(Sursa: Rompres)