Listarea Fondului Proprietatea s-ar putea debloca in februarie

Joi, 18 Ianuarie 2007, ora 00:55
675 citiri

Procesul de listare pe Bursa de Valori a Fondului Proprietatea s-ar putea debloca luna viitoare, daca guvernul va aproba pana atunci Ordonanta care sa definitiveze situatia Fondului, a declarat, miercuri, presedintele institutiei, Alexandru Paunescu, pentru The Money Channel.

Dupa aprobarea Ordonantei, vor putea incepe demersurile pentru listarea Fondului pe bursa, a mentionat Paunescu. El a precizat ca nu se pune problema listarii tuturor companiilor din portofoliu, pentru ca nu toate indeplinesc conditiile listarii. La randul sau, ministrul economiei si comertului, Varujan Vosganian, a spus ca se cauta modalitati de inlaturare a amanarilor in cazul listarii Fondului Proprietatea. Cei doi oficiali au facut aceste declaratiii la forumul Euromoney de la Viena.

Fondul Proprietatea, creat in 2005 ca solutie pentru despagubirea fostilor proprietari deposedati de regimul comunist carora nu li se mai pot restitui in natura averile confiscate, a devenit operational, ca societate pe actiuni inregistrata la Registrul Comertului, pe 29 decembrie 2005. Fondul Proprietatea are in portofoliul sau actiuni la 114 companii romanesti, iar capitalul sau social este, in prezent, de 3,9 miliarde euro. Planurile guvernului prevad listarea Fondului Proprietatea la Bursa de Valori Bucuresti si la o bursa internationala, Londra sau New York.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)